Gå direkt till innehåll
HFAB tar ett steg närmare bostäder vid Äventyrslandet

Nyhet -

HFAB tar ett steg närmare bostäder vid Äventyrslandet

Halmstads Fastighets AB tar ett steg närmare att bygga hyresrätter vid Äventyrslandet. Kommunstyrelsen i Halmstad godkände den 7 november att HFAB kan gå in som en del i ett bolag som ska utveckla området med bostäder. Nästa steg blir att även kommunfullmäktige behöver godkänna frågan.

HFAB vill gå in som en del i konsortiet tillsammans med Propertybox 2 AB som ägs av Wulf Fricke och MTA. Syftet med konsortiet är att utveckla området där Äventyrslandet ligger till ett bostadsområde med både bostadsrätter och hyresrätter. Planen är att MTA kommer att stå för bostadsrätterna och Halmstads Fastighets AB för hyresrätterna.

Viktigt område för Halmstads utveckling

Att på sikt bygga hyresrätter där Äventyrslandet idag ligger är viktigt för Halmstads utveckling.

– Det är ett viktigt steg i att tillföra fler hyresrätter till de västra delarna av Halmstad, säger Christian Kylin, vd på HFAB.

Sedan tidigare har även HFAB:s ägare, Halmstads kommun, meddelat att de vill se fler hyresrätter i stadens västra delar.

Kommunfullmäktige behöver godkänna

I enlighet med HFAB:s ägardirektiv behöver kommunfullmäktige i Halmstads kommun godkänna att HFAB ingår i konsortiet. Under tisdagen den 7 november beslutade kommunstyrelsen att föreslå kommunfullmäktige att godkänna HFAB:s önskan om att gå in i konsortiet. Kommunfullmäktige tar slutgiltigt beslut i frågan.

Långt kvar till bostäder står klara

Även om kommunstyrelsens beslut innebär att HFAB har tagit ett steg närmare hyresrätter vid Äventyrslandet är det långt kvar innan bostäderna står klara. Först ska Halmstads kommun ta fram en ny detaljplan för området. Först därefter kan HFAB börja bygga nya bostäder i området.

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Sandra Troedson

Sandra Troedson

Presskontakt Kommunikationschef 035-14 02 33
Pernilla Söderkvist

Pernilla Söderkvist

Presskontakt Kommunikatör 035-14 02 33
Daniel Samuelsson

Daniel Samuelsson

Presskontakt Kommunikatör 035-14 02 33