Gå direkt till innehåll
På lördag är det dags för Andersbergsfestivalen! Artisten Linda Pira är årets dragplåster. FOTO: Erik By Erik
På lördag är det dags för Andersbergsfestivalen! Artisten Linda Pira är årets dragplåster. FOTO: Erik By Erik

Pressmeddelande -

Andersbergsfestivalen är tillbaka

Efter förra årets paus är Andersbergsfestivalen äntligen tillbaka. Lördagen den 4 december bjuder HFAB, Halmstads kommun och ABF in till en vinterfestival med flera musikträdanden, minitivoli och tomtebesök. Årets dragplåster är artisten Linda Pira.

– Pandemin ställde ju till det förra året. Nu ligger vårt fokus på att köra fullt ut så gott det går. Vi hoppas att vi har vädret på vår sida, säger Johan Björnqvist, projektledare på HFAB.

Vanligtvis brukar Andersbergsfestivalen arrangeras under sommaren. I år blir det en vinterfestival i stället.
– Till skillnad från när vi arrangerar festivalen under sommaren står halkskydd, vägsalt och den typ av säkerhet i fokus just nu. Tyvärr har vi även covid-19 att ta hänsyn till. Våra inomhusaktiviteter är begränsade till högst 100 personer och vi har personal som ser till att besökare visar hänsyn. Det är ju en fullspäckad dag som man upplever utomhus, säger Johan Björnqvist, projektledare på HFAB.

Den sedan länge efterlängtade Linda Pira är årets dragplåster.
– Jag skulle säga att hon är en av de mest önskade artisterna när Andersbergsungdomarna får välja, och har varit det under alla tre år jag varit på projektledare. Därför är ju lite extra kul att det är just Linda som kör sin häftiga show med egna dansare, fortsätter Johan Björnqvist.

Förutom framträdandet av Linda Pira är programmet fullt av andra aktiviteter. Festivalen arrangeras mellan klockan 13.00 och 20.30 och har något för både unga och äldre besökare. Lokala förmågor i ”Reppa din ort” och från mötesplatsen Zonen kommer att framföra i delar egenkomponerad musik. Artisterna Essa Cham och Nano, som känns igen från tidigare år, stöttar femteklassarna i ”Reppa din ort”. För den äldre publiken kommer Rebecka Wik och Glöggkompaniet att skapa stämning.

– Rebecka Wik är en lokal artist som spelar jullåtar och Glöggkompaniet från Göteborg spelar musik med influenser från jazz, salsa och amerikansk old-time, som blandas med en stor kunskap om, och kärlek till, den svenska och keltiska folkmusiken. Vi varvar artisterna så att det ska finnas något för respektive målgrupp under hela dagen, säger Johan Björnqvist.

På Andersbergs grönyta ställs ett minitivoli för yngre barn fram. Här sponsrar HFAB, så att priserna kan bli reducerade och extra förmånliga för barnfamiljer. De små kan också se fram emot besök av jultomtar som kommer att ha julklappar med sig. Vilka skäggbeklädda personer som döljer sig i dräkten avslöjar Johan Björnqvist inte.
– Jag kan säga så mycket som att vi är glada och stolta över att det är två kända herrar från Halmstad som ställer upp och gör en god gärning, säger han.

För mer information, vänligen kontakta:

Johan Björnqvist, projektledare HFAB, telefon: 035- 13 84 57

Ämnen

Regioner


Halmstads Fastighets AB ägs av Halmstads kommun. Bostadsbolaget omsätter cirka 900 miljoner kronor och har cirka 130 anställda. Fastigheterna, som består av cirka 11 000 lägenheter och 300 lokaler, värderas till drygt 13,5 miljarder kronor.

Presskontakt

Sandra Troedson

Sandra Troedson

Presskontakt Marknads- och kommunikationschef 035-14 02 33
Pernilla Söderkvist

Pernilla Söderkvist

Presskontakt Kommunikatör ledningskommunikation 035-14 02 33
Daniel Samuelsson

Daniel Samuelsson

Presskontakt Kommunikatör 035-14 02 33