Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Avtal tecknat med Serneke – byggstart för Kv Borgen 2015

Serneke Bygg AB vann upphandlingen av HFAB:s största nyproduktionsprojekt på många år.  Kvarteret Borgen, på Söder, kommer att bestå av 179 lägenheter i olika storlekar och med många möjligheter.

Byggnaderna på Söders mest attraktiva läge vid Nissan får en spännande utformning med en blandning av materialval.

- Fastigheterna kommer att ha en egen prägel som skiljer sig från HFAB:s tidigare nyproduktion och ges en stil som knyter an till områdets marina atmosfär, säger Marie Dellhag som är chef för fastighetsutveckling.

Kvarteret kommer att erbjuda bostäder om ett till fyra rum och kök. Några av de planerade tre- och fyra-rummarna byggs som flexlägenheter vilket betyder att de boende kan välja om de vill ha två eller tre rum och kök respektive tre eller fyra rum och kök. Det kommer också att finnas lägenheter med egen ingång från gatuplanet samt lägenheter med en högre utrustningsnivå än vad som är vanligt i en hyresrätt.

- Vi är oerhört stolta över att ha vunnit detta spännande projekt. Totalt sett innebär detta att vi producerar närmare 400 lägenheter till Halmstadsborna under en sexårsperiod, säger Ola Serneke, koncern VD på Serneke Group AB.

Det nya kvarteret på Söder, som är beläget vid Nissan, strax intill Läkarvillan och Kronobränneriet, kommer att bestå av åtta fristående hus. Preliminär hyra för en trerummare på 66 kvadratmeter blir runt 9 000 kronor. Liljewall arkitekter har ritat husen.

Uthyrningen startar hösten 2016 och inflyttningen sker 2017-2018.

För mer information:
Marie Dellhag, chef fastighetsutveckling 070 365 91 20
Ulf Nilsson, chef affärsutveckling & kommunikation 0733 14 10 90

Ämnen

Kategorier


Halmstads Fastighets AB ägs av Halmstads Kommun. Bostadsbolaget omsätter ca 700 mkr och har ca 100 anställda. Fastigheterna, som består av cirka 10 000 lägenheter och lokaler, värderas till drygt 7 miljarder kronor.

Kontakter

Sandra Troedson

Sandra Troedson

Presskontakt Kommunikationschef 035-14 02 33
Pernilla Söderkvist

Pernilla Söderkvist

Presskontakt Kommunikatör 035-14 02 33
Daniel Samuelsson

Daniel Samuelsson

Presskontakt Kommunikatör 035-14 02 33