Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Få dagar till Andersbergsfestivalen – så går förberedelserna

Nu är de sista förberedelserna igång inför Halmstads största familjefestival, Andersbergsfestivalen som är lördagen den 1 juni. I år är temat kärlek och det är fri entré.

– Vi känner att vi vill lyfta fram det viktigaste av allt, nämligen kärlek, säger Johan Björnqvist, urban utvecklare på HFAB.

Andersbergsfestivalen är lördagen den 1 juni. Redan i början av planeringsarbetet var det tydligt vilket tema festivalen skulle ha.

– Det är en orolig tid i världen och i landet. Vi kände direkt att vi ville ha en festival som kretsar kring vänlighet, omtanke och kärlek. Det känns viktigt, säger Johan Björnqvist, urban utvecklare på HFAB.

Linnea Henriksson spelar på Andersbergsfestivalen

Besökare kommer att märka av temat på området och även från scenerna. Bland annat kommer Linnea Henriksson till Andersbergsfestivalen på sin turné som bär namnet Den romantiska turnén.

– Linnea har ett stort hjärta för Halmstad och det här är en drömbokning för oss, det kommer att bli helt fantastiskt. Efter spelningen kan man träffa henne i HFAB:s tält på området, säger Johan Björnqvist.

Artist för ung publik

Linnea spelar klockan 15.30 och vid 20.30 kliver B.Baby upp på scen.

– Andersbergsfestivalen vänder sig till hela familjen. B.Baby är en populär artist bland ungdomar och unga vuxna och därför passar han bra in i festivalens mix. Utöver detta är han en god förebild, säger Johan Björnqvist.

Många aktiviteter för hela familjen

Listan över aktiviteter och saker som sker under festivalen är lång. Utöver uppträdanden av Linnea Henriksson och B.Baby kommer flera lokala och regionala band att spela på festivalen. Det blir även klassiska festivalinslag som tivoli, matvagnar, loppis och ponnyridning.

Fakta: Åtta måsten på Andersbergsfestivalen

  • HFAB-loppet. Ett lopp där glädjen går först, 800 meter för barnen och fyra kilometer för de som vill springa långt. Nummerlapp hämtar du klockan 10.00–10.45 i HFAB:s tält. Starten går klockan 11.00
  • Författaren Björn Ranelid invigningstalar. Stora scen klockan 13.20
  • Linnea Henriksson, stora scen klockan 15.30
  • Loppis, festivalområdet klockan 13.00–16.00
  • Varietésällskapet Karneval bjuder på en förtrollad värld med akrobatik, magi, jonglering och en hel del andra skojiga saker. Festivalområdet 13.00–18.00
  • Spring Street Band är tributebandet som levererar det bästa från Bruce Springsteen. Ett måste för dig som gillar The Boss. Stora scen klockan 18.30
  • B.Baby har blivit en av Sveriges största rappare med låten ”Hjärta” som släpptes hösten 2023. Han spelar på Stora scen klockan 20.30.
  • Se Champions League-final på storbildskärm, festivalområdet klockan 21.00

Andersbergsfestivalen är en festival som arrangeras av HFAB, Halmstads kommun, Willhem och ABF.

Kontaktperson:

Johan Björnqvist, urban utvecklare på HFAB, telefon: 035-138457, 076–1409200

Pressbilder:

B.Baby press – Dropbox

Ämnen

Kategorier

Regioner


Halmstads Fastighets AB ägs av Halmstads kommun. Bostadsbolaget omsätter cirka 900 miljoner kronor och har cirka 130 anställda. Fastigheterna, som består av cirka 11 000 lägenheter och 300 lokaler, värderas till drygt 13,5 miljarder kronor.

Kontakter

Sandra Troedson

Sandra Troedson

Presskontakt Kommunikationschef 035-14 02 33
Pernilla Söderkvist

Pernilla Söderkvist

Presskontakt Kommunikatör 035-14 02 33
Daniel Samuelsson

Daniel Samuelsson

Presskontakt Kommunikatör 035-14 02 33