Gå direkt till innehåll
Hasse Andersson och Imenella uppträder på Andersbergsfestivalen 2022. Foto Hasse Andersson: Urszula Striner. Foto Imenella: Paul Edwards
Hasse Andersson och Imenella uppträder på Andersbergsfestivalen 2022. Foto Hasse Andersson: Urszula Striner. Foto Imenella: Paul Edwards

Pressmeddelande -

Fira in sommaren med Andersbergsfestivalen

Vad har Hasse Andersson, Imenella, Halmstads kommunpolitiker och Champions League-finalen gemensamt? Andersbergsfestivalen såklart! På lördag den 28 maj är det äntligen dags för en sommarfestival på Andersberg igen.

Nu bjuder HFAB, Halmstads kommun, ABF och Willhem in till ännu en folkfest på Andersberg. Lördagen den 28 maj arrangeras Andersbergsfestivalen 2022. Precis som tidigare år kan besökarna se fram emot ett fullspäckat program med alltifrån artistframträdanden och minitivoli till ponnyridning och matvagnar.

– Det är kombinationen alla gästvänliga människor, roliga aktiviteter och det otroligt vackra grönområdet som gör Andersbergsfestivalen så speciell. Och så har vi ju Champions League-finalen på storbildsskärm! Det är unikt för Andersbergsfestivalen. Här finns verkligen något för alla, säger Johan Björnqvist, urban utvecklare på HFAB.

E-sport och valår i fokus

Andersbergsfestivalen har alltid ett eller flera teman. I år är det e-sport och valet 2022 som står i fokus. På plats finns bland annat representanter från AEP, Association of Esports Psychology. Det är en förening som stöttar spelare, föräldrar och professionella lag inom gaming och e-sport.

– AEP:s arbete handlar om hur du skapar den bästa grunden för en framgångsrik karriär inom e-sport, samtidigt som du förebygger psykisk ohälsa. Föreningen kommer att ha ett tält på festivalen där du kan testa olika spel och lyssna på föreläsningar som riktar sig både till gamers och deras föräldrar, berättar Johan Björnqvist.

Undrar du vilka planer som finns för Halmstad och Andersbergs framtid? Då kan du passa på att ställa dina frågor och funderingar till kommunpolitikerna i valtälten, eller lyssna på några av debatterna.

– Vi vill påminna alla besökare om att det är valår och att varje röst räknas. Valdeltagandet är tyvärr lågt i Andersberg, men det hoppas vi såklart kunna ändra på, säger Johan Björnqvist.

Från dans och hålligång till rap

Dragplåstren på årets festival är Hasse Andersson och Imenella. Hasse Andersson är en välkänd artist som många känner igen från Melodifestivalen 2015 då han tävlade med låten Guld och gröna skogar. Nu blir det dans och hålligång på Andersbergsfestivalen! Klockan 15.00 står Hasse på scenen.

Imenella slog igenom som rappare 2018 med singlarna Chagga, Moves och Fråga om mig. Hon utsågs till Årets nykomling på Grammisgalan 2019 och nominerades till Framtidens artist på P3 Guldgalan samma år. Imenella står på scen klockan 20.00.

– Vi är jätteglada över att få hit två så välkända artister som Hasse och Imenella. De delar scen med flera andra lokala artister som framträder under dagen. Vi kommer bland annat att få lyssna till deltagare från Funkisfestivalen, DJ Miss Jen och Moria, berättar Johan Björnqvist.

Äntligen sommarfest igen

Det har gått två år sedan Andersbergsfestivalen arrangerades under sommartid. 2020 års festligheter fick skjutas upp och arrangeras under vintern i stället.

– Vinterfestivalen blev också lyckad, men nu ser vi fram emot att fira in sommaren på Andersberg precis som vi brukar göra. Vi hoppas att så många som möjligt – både Halmstadbor och andra besökare – hittar hit och vill fira med oss, säger Johan Björnqvist.

Program och festivalkarta

Andersbergsfestivalen pågår mellan klockan 12.30 och 23.00 lördagen den 28 maj. För fullständigt program och festivalkarta, se relaterad media.

Vill du veta mer om förberedelserna inför Andersbergsfestivalen? 

Läs mer på kommunens instagramkonto. Denna vecka är det HFAB som håller i detta.

Följ Andersbergsfestivalen på Facebook.

För mer information, vänligen kontakta:

Johan Björnqvist, urban utvecklare på HFAB, telefon: 035- 13 84 57

Ämnen

Regioner


Halmstads Fastighets AB ägs av Halmstads kommun. Bostadsbolaget omsätter cirka 900 miljoner kronor och har cirka 130 anställda. Fastigheterna, som består av cirka 11 000 lägenheter och 300 lokaler, värderas till drygt 13,5 miljarder kronor.

Kontakter

Sandra Troedson

Sandra Troedson

Presskontakt Kommunikationschef 035-14 02 33
Pernilla Söderkvist

Pernilla Söderkvist

Presskontakt Kommunikatör 035-14 02 33
Daniel Samuelsson

Daniel Samuelsson

Presskontakt Kommunikatör 035-14 02 33