Gå direkt till innehåll
 Årets dragplåster på Andersbergsfestivalen är artisterna Chris Kläfford och Mohelá.
Årets dragplåster på Andersbergsfestivalen är artisterna Chris Kläfford och Mohelá.

Pressmeddelande -

Hälsa och hållbarhet på Andersbergsfestivalen

Lördagen den 3 juni är det äntligen dags för Andersbergsfestivalen. I år har folkfesten fokus på hälsa och hållbarhet. Besökarna kommer bland annat att kunna gå, jogga eller springa HFAB-loppet, få spara vatten-tips och fynda på loppmarknad. Årets dragplåster är artisterna Chris Kläfford och Mohelá.

Om en vecka kommer grönområdet på Andersberg att bubbla av feststämning igen. Då är det nämligen dags för årets version av Andersbergsfestivalen. Som vanligt är det HFAB, Halmstads kommun, ABF och Willhem som bjuder in till den stora folkfesten. Inträdet är gratis och festivalen är öppen för alla.

– Vi hoppas på många besökare från hela kommunen. Andersbergsfestivalen är en fest för hela Halmstad, inte bara för Andersberg. Det är ett fantastiskt fint område och här bor så många härliga människor, säger Johan Björnqvist, urban utvecklare på HFAB.

Nya aktiviteter med fokus på hälsa och hållbarhet

Årets tema på Andersbergsfestivalen är hälsa och hållbarhet, vilket visar sig i flera nya aktiviteter. Det blir annat premiär för HFAB-loppet som arrangeras av HFAB och Team Fika.

– Du kan välja mellan att gå, jogga eller springa antingen 800 meter eller fyra kilometer. Både barn och vuxna kan delta och vi lottar ut fina priser bland alla som är med. Dessutom bjuder Team Fika alla deltagare på fika efteråt, säger Johan Björnqvist.

Hållbarhetstemat återkommer på flera ställen under festivaldagen. Representanter från det kommunala vattenbolaget LBVA och det kommunala energi- och avfallsbolaget HEM ska informera om hur vi kan spara vatten och hur vi sopsorterar rätt. Medarbetare från HFAB kommer att svara på frågor om det kommunala bostadsbolagets hållbarhetsarbete och representanter från Medborgarservice finns på plats för att erbjuda hjälp om besökarna vill ha stöd med hur de ska planera sin vardagsekonomi.

– Vi har märkt att flera kommuninvånare har drabbats hårt av inflationen. Att ha en stabil vardagsekonomi handlar också om hållbarhet, säger Johan Björnqvist.

Exempel på andra aktiviteter som är nya för i år är en loppmarknad med second hand-varor från Busfrö, läsglädje med Akademibokhandeln och en speciell upplevelsesnickeriverkstad för barn.

– Dessutom kommer vi att erbjuda alla andra aktiviteter som vi brukar ha här på Andersbergsfestivalen. Det blir alltifrån ponnyridning och minitivoli till clownteater och artistframträdanden. Vi delar ut pris till Årets Andersbergare och Willhem har tagit med sin hinderbana som var så populär förra året, säger Johan Björnqvist.

Flera idoler på scenerna

Årets huvudartister är Chris Kläfford som har medverkat i svenska Idol och amerikanska America´s Got Talent, samt Mohelá som fått en flygande start på sin karriär inom svensk hip hop.

– Chris Kläfford kommer bland annat att sjunga ”Imagine”. Och så ska han signera autografer i HFAB-tältet lite senare, säger Johan Björnqvist.

Men årets dragplåster är inte de enda artisterna som står på scen. Sveriges Radio P4Halland är på plats med sin talangtävling P4 Nästa, där flera blivande idoler får chans att sjunga live - både i radio och inför storpublik på Andersbergsfestivalen.

Program och festivalkarta

Andersbergsfestivalen pågår mellan klockan 11.30 och 23.00 lördagen den 3 juni. Fullständigt program, festivalkarta och mer info om HFAB-loppet hittar du på www.hfab.se/andersbergsfestivalen

Vill du veta mer om förberedelserna inför Andersbergsfestivalen? Läs mer på kommunens instagramkonto. Denna vecka är det HFAB som håller i detta.

Följ Andersbergsfestivalen på Facebook.

För mer information, vänligen kontakta:

Johan Björnqvist, urban utvecklare på HFAB, telefon: 035- 13 84 57

Ämnen

Regioner


Halmstads Fastighets AB ägs av Halmstads kommun. Bostadsbolaget omsätter cirka 900 miljoner kronor och har cirka 130 anställda. Fastigheterna, som består av cirka 11 000 lägenheter och 300 lokaler, värderas till drygt 13,5 miljarder kronor.

Kontakter

Sandra Troedson

Sandra Troedson

Presskontakt Kommunikationschef 035-14 02 33
Pernilla Söderkvist

Pernilla Söderkvist

Presskontakt Kommunikatör 035-14 02 33
Daniel Samuelsson

Daniel Samuelsson

Presskontakt Kommunikatör 035-14 02 33