Gå direkt till innehåll
Veronica Junblad, chef för avdelning fastighetsutveckling på HFAB, hälsar deltagarna på årets Klimat- och energikick välkomna till HFAB och Halmstad nästa år.
Veronica Junblad, chef för avdelning fastighetsutveckling på HFAB, hälsar deltagarna på årets Klimat- och energikick välkomna till HFAB och Halmstad nästa år.

Pressmeddelande -

HFAB bjuder in till nationell klimat- och energikonferens

Nästa år är det Halmstads Fastighets AB, HFAB, som välkomnar andra allmännyttiga bostadsbolag till Halmstad och den nationella konferensen Klimat- och energikicken. Konferensen arrangeras av bransch- och intresseorganisationen Sveriges Allmännytta och brukar locka cirka 300 deltagare.

Klimat- och energikicken vänder sig till alla som arbetar med klimat- och energifrågor inom allmännyttiga hyresbostadsbolag. Målet är att deltagarna ska bli stärkta i sitt arbete och komma hem med inspiration, nya idéer och bekantskaper. I samband med att årets Klimat- och energikick i Linköping avslutades under onsdagen den 15 november blev det officiellt att HFAB kommer att vara värdbolag nästa år. Den 13–14 november 2024 träffas konferensdeltagarna på Hotel Tylösand.

– Självklart känns det extra kul att Klimat- och energikicken kommer till HFAB och Halmstad eftersom vi har arbetat med vår energi- och klimatresa under flera år. Vi ser fram emot att få visa och berätta om våra erfarenheter, lärdomar och projekt, säger Veronica Junblad, chef för avdelning fastighetsutveckling på HFAB.

Några höjdpunkter i HFAB:s energi- och klimatresa

  • 2006 gick HFAB med i Skåneinitiativet, ett initiativ där 105 bostadsföretag deltog för att minska energianvändningen med 20 procent mellan 2007 och 2016.
  • 2014 byggde HFAB Sveriges första flerbostadshus med plusenergiteknik
  • 2015 installerade HFAB frånluftsvärmepumpar för 524 lägenheter i ett av bolagets höghus
  • 2016 köpte HFAB bolagets första elbil
  • 2019 satte HFAB klimatkrav på all nyproduktion
  • 2023: alla HFAB:s affärsområden har arbetat med återbruk.

– Vi har kunnat och kan genomföra den här resan tack vare våra medarbetare, hyresgäster och samarbetspartners. Den är ett resultat av allt från små och stora justeringar och beslut, till kontinuerlig energiuppföljning, driftövervakning och driftoptimering, säger Veronica Junblad.

Magnus Ulaner, klimat- och hållbarhetsexpert på Sveriges Allmännytta och innehållsansvarig för Klimat- och energikicken, ser också fram emot en konferens i Halland nästa år:

– Vi ser mycket fram emot Klimat- och energikicken 2024 hos HFAB och Hotel Tylösand. Då fortsätter vi att tillsammans lära och motivera oss i att öka tempot i och fördjupa klimat- och energiarbetet inom allmännyttan, säger han.

Film: HFAB hälsar alla deltagare på Klimat- och energikicken välkomna till Halmstad nästa år.

Här hittar du mer information om 2023 års Klimat- och energikick.

För mer information, vänligen kontakta:

Veronica Junblad, chef för avdelning fastighetsutveckling på HFAB, 035–13 83 48, veronica.junblad@hfab.se

Magnus Ulaner, klimat- och hållbarhetsexpert på Sveriges Allmännytta, 08–406 56 20, magnus.ulaner@sverigesallmannytta.se

Mats Israelson, projektledare på Sveriges allmännytta Akademi, 08–406 56 08, mats.israelson@sverigesallmannytta.se

Ämnen

Regioner


Halmstads Fastighets AB ägs av Halmstads kommun. Bostadsbolaget omsätter cirka 900 miljoner kronor och har cirka 130 anställda. Fastigheterna, som består av cirka 11 000 lägenheter och 300 lokaler, värderas till drygt 13,5 miljarder kronor.

Kontakter

Sandra Troedson

Sandra Troedson

Presskontakt Kommunikationschef 035-14 02 33
Pernilla Söderkvist

Pernilla Söderkvist

Presskontakt Kommunikatör 035-14 02 33
Daniel Samuelsson

Daniel Samuelsson

Presskontakt Kommunikatör 035-14 02 33