Gå direkt till innehåll
HFAB erbjuder sommarjobb till ungdomar mellan 16 och 19 år. Sommarjobbssatsningen går under namnet Framtidsakademin sommar.
HFAB erbjuder sommarjobb till ungdomar mellan 16 och 19 år. Sommarjobbssatsningen går under namnet Framtidsakademin sommar.

Pressmeddelande -

HFAB erbjuder fler sommarjobb 2024

I år får fler ungdomar möjlighet att sommarjobba på HFAB, Halmstads Fastighets AB. Det kommunala bostadsbolaget utökar sommarjobben med ett 20-tal platser och landar på cirka 150 sammanlagt.

2023 sommarjobbade cirka 130 ungdomar på HFAB. I år har det kommunala bostadsbolaget valt att utöka sommarjobbsbudgeten med 500 000 kronor, vilket innebär att HFAB kommer att kunna anställa cirka 150 ungdomar sommaren 2024.

– Det är svåra ekonomiska tider för många, både familjer och företag har det tufft. Antalet sommarjobb riskerar att bli betydligt färre, vilket gör att ungdomarna som bor i våra bostadsområden har mindre chans att skaffa sig ett sommarjobb. Om det är något år som vi ska satsa extra på våra ungdomar så är det i år, säger Niklas Ståhl, chef för HFAB:s bostadssociala avdelning.

Mer om HFAB:s sommarjobb

HFAB erbjuder sommarjobb till ungdomar mellan 16 och 19 år. Sommarjobbssatsningen går under namnet Framtidsakademin sommar. Kravet för att få sommarjobb är att den som söker bor hos HFAB med ett giltigt lägenhetsavtal eller att en av föräldrarna har ett giltigt lägenhetsavtal hos HFAB. Alla sommarjobbare arbetar i tre veckor och arbetsuppgifterna är alltifrån ogräsrensning av rabatter till målning av cykelförråd.

Ansökningsperioden är öppen fram till och med den 5 mars. Ungdomarna kan läsa mer om jobben och ansöka direkt på HFAB:s webbplats, www.hfab.se/sommarjobb

För mer information, vänligen kontakta:

Niklas Ståhl, chef för HFAB:s bostadssociala avdelning, telefon: 035–13 83 77, niklas.stahl@halmstad.se

Ämnen

Regioner


Halmstads Fastighets AB ägs av Halmstads kommun. Bostadsbolaget omsätter cirka 900 miljoner kronor och har cirka 130 anställda. Fastigheterna, som består av cirka 11 000 lägenheter och 300 lokaler, värderas till drygt 13,5 miljarder kronor.

Kontakter

Sandra Troedson

Sandra Troedson

Presskontakt Kommunikationschef 035-14 02 33
Pernilla Söderkvist

Pernilla Söderkvist

Presskontakt Kommunikatör 035-14 02 33
Daniel Samuelsson

Daniel Samuelsson

Presskontakt Kommunikatör 035-14 02 33