Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

​HFAB förnyar Bosök - uthyrningssystemet stänger under helgen för uppgradering

- Vi beklagar att vi behöver stänga systemet under ett par dagar. Men det är många regelförändringar som ska införas samtidigt. Vi hoppas att halmstadsborna kommer att uppskatta ett generösare, tydligare och mer transparant uthyrningssystem, säger Ulf Nilsson, chef affärsutveckling och kommunikation på HFAB.

De största förändringarna i uthyrningsreglerna är att skulder hos Kronofogden inte längre är ett hinder för att få hyra en lägenhet hos HFAB. Inkomstkraven sänks, nu räcker det i normalfallet att månadsinkomsten efter skatt är högre än månadshyran. Precis som tidigare räknas alla former av bidrag som inkomst.

- Vi vill vara hela kommunens bostadsbolag. Vi känner oss rustade för att kunna vara generösare och därmed ge fler halmstadsbor möjligheten att kunna hyra en lägenhet hos oss, fortsätter Ulf Nilsson.

En annan förändring är att seniorkön, nyproduktionskön och vanliga lägenhetskön slås ihop till en och samma kö. Hyresgästen får behålla sitt högsta kösaldo från de tre köerna.

- Vi har upplevt att många potentiella hyresgäster har upplevt det som krångligt att behöva aktivera sig i tre olika köer och vi i hoppas att förändringen ska upplevas som en förenkling för många, menar Ulf Nilsson.

HFAB inför också vissa möjligheter till förtur. Det ska då handla om våld i nära relationer, allvarlig hotbild eller varaktiga funktionshinder som ger konsekvenser i nuvarande bostad

- Det handlar om väldigt svåra situationer. Med de köer som idag finns i Halmstad har vi tyvärr ingen möjlighet att ge förtur vid t ex skilsmässa, trångboddhet eller bostadslöshet, avslutar Ulf Nilsson.

För ytterligare information kontakta: Ulf Nilsson, affärsutvecklings- och kommunikationschef, 0733 14 10 90

Ämnen


Halmstads Fastighets AB ägs av Halmstads Kommun. Bostadsbolaget omsätter ca 700 mkr och har ca 100 anställda. Fastigheterna, som består av cirka 10 000 lägenheter och lokaler, värderas till drygt 7 miljarder kronor.

Kontakter

Sandra Troedson

Sandra Troedson

Presskontakt Kommunikationschef 035-14 02 33
Pernilla Söderkvist

Pernilla Söderkvist

Presskontakt Kommunikatör 035-14 02 33
Daniel Samuelsson

Daniel Samuelsson

Presskontakt Kommunikatör 035-14 02 33