Gå direkt till innehåll
Från vänster:  Mia Berling, Anders Berling AB, Mats Österborg, advokat som företrädde Anders Berling AB, Anders Berling, Anders Berling AB, Theodor Alexandris, Riksbyggen, Bruno Petersson, ordförande HFAB, Christian Kylin, vd HFAB.
Från vänster: Mia Berling, Anders Berling AB, Mats Österborg, advokat som företrädde Anders Berling AB, Anders Berling, Anders Berling AB, Theodor Alexandris, Riksbyggen, Bruno Petersson, ordförande HFAB, Christian Kylin, vd HFAB.

Pressmeddelande -

HFAB köper fastighet i västra förstaden

Det kommunala bostadsbolaget HFAB, Halmstads Fastighets AB, har köpt fastigheten Bulten 4 på väster i Halmstad. Planen är att på sikt omvandla fastigheten till bostäder.

HFAB har förvärvat fastigheten Bulten 4 i Halmstad. Säljare av fastigheten är Anders Berling AB. Fastigheten som ligger i västra förstaden, bakom Berlings glasmästeri utmed Slottsjordsvägen, består i dag bland annat av kontors- och butikslokaler. Planen är att på sikt, genom en detaljplaneprocess omvandla fastigheten till bostäder.

- Västra förstaden har genomgått en utveckling under de senaste åren. Med detta fastighetsförvärv bidrar vi som allmännyttigt bostadsbolag till Halmstads utveckling genom att skapa ytterligare hyresrätter i ett attraktivt område på väster, säger Bruno Petersson, styrelseordförande, HFAB.

Befintlig lokalarea är 5 445 kvadratmeter. Planen är att fastigheten kommer inrymma 180-200 bostäder.

- Detta ligger i linje med vår kommande utveckling och ger oss också möjlighet att på sikt ytterligare växla upp nyproduktionen av bostäder i Halmstad, säger Christian Kylin, vd på HFAB.

I köpet har Riksbyggen vid en ny detaljplan en option på att förvärva 50 procent av byggrätterna. HFAB:s och Riksbyggens ambition är att komma igång med detaljplanearbetet så fort som möjligt för att möjliggöra för byggnation.

- Vi har ägt fastigheten under lång tid och när området kommer utvecklas med bostäder känns det bra att lämna över till HFAB. Jag tycker det är viktigt med en positiv utveckling av Halmstad och med fler lägenheter nära stadskärnan så bidrar denna förändring till det, säger Anders Berling, ägare Anders Berling AB.

För mer information, vänligen kontakta:

Bruno Petersson, styrelseordförande HFAB, telefon: 072-205 27 05, bruno.petersson@halmstad.se 

Christian Kylin, vd HFAB, telefon: 035-13 84 40, christian.kylin@hfab.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Halmstads Fastighets AB ägs av Halmstads kommun. Bostadsbolaget omsätter cirka 900 miljoner kronor och har cirka 130 anställda. Fastigheterna, som består av cirka 11 000 lägenheter och 300 lokaler, värderas till drygt 13,5 miljarder kronor.

Kontakter

Sandra Troedson

Sandra Troedson

Presskontakt Kommunikationschef 035-14 02 33
Pernilla Söderkvist

Pernilla Söderkvist

Presskontakt Kommunikatör 035-14 02 33
Daniel Samuelsson

Daniel Samuelsson

Presskontakt Kommunikatör 035-14 02 33