Gå direkt till innehåll
HFAB och Länsförsäkringar Halland bjuder lovlediga barn från Andersberg på lunch

Pressmeddelande -

HFAB och Länsförsäkringar Halland bjuder lovlediga barn från Andersberg på lunch

HFAB och Länsförsäkringar Halland bjuder lovlediga barn från Andersberg på lunch under mellandagarna. Maten kommer att serveras i Andersbergsskolan, och de två bolagen står för kostnaden.

HFAB har många lägenheter på Andersberg och har inte bara förvaltningspersonal på plats utan även personal som arbetar med trygghetsfrågor.

- Många familjer befinner sig i svår ekonomisk situation. I de forum där vi deltar har vi fått tydliga signaler om att det finns barn som under loven inte alltid kan äta sig mätta. Det här är en liten insats som har stora effekter på tryggheten i området och minskar oron hos många familjer, säger Niklas Ståhl, chef för HFAB:s bostadssociala avdelning.

Lunchen kommer att serveras på Andersbergsskolan mellan den 27 och 29 december samt den 2 till 5 januari. Skolan kommer att ta emot intresseanmälningar innan jul. HFAB och Länsförsäkringar Halland räknar med att servera runt hundra portioner varje dag.

- Hög inflation och kraftigt höjda matpriser gör att många just nu har det riktigt tufft att få ihop ekonomin. Loven innebär ökade utgifter inte minst när det kommer till matinköp. Då kan en gratis lunch för barnen göra rejäl skillnad. Mätta barn och mindre oro för föräldrarna är vår förhoppning, säger David Axelsson, på Länsförsäkringar Halland.

HFAB har aktiviteter för unga under jullovet

HFAB arbetar långsiktigt för att öka den upplevda tryggheten i området och under jullovet står bostadsbolaget tillsammans med föreningar i området för trygghetsvandringar och även aktiviteter för barn och ungdomar, till exempel möjlighet att spela tv-spelet FIFA på storbild.

- Att ha aktiviteter för unga är ett sätt att stärka gemenskapen i området. När gemenskapen ökar i området ökar också tryggheten, säger Niklas Ståhl.

Kontaktpersoner:

Niklas Ståhl, chef för bostadssociala, HFAB, 035–138377

David Axelsson, projektledare, Länsförsäkringar Halland, 035-150443

Bildbeskrivning: HFAB och Länsförsäkringar Halland bjuder lovlediga barn från Andersberg på lunch under mellandagarna. Det berättar David Axelsson, projektledare, Länsförsäkringar Halland och Niklas Ståhl, chef för bostadssociala, HFAB. Foto: Länsförsäkringar Halland.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Halmstads Fastighets AB ägs av Halmstads kommun. Bostadsbolaget omsätter cirka 900 miljoner kronor och har cirka 130 anställda. Fastigheterna, som består av cirka 11 000 lägenheter och 300 lokaler, värderas till drygt 13,5 miljarder kronor.

Kontakter

Sandra Troedson

Sandra Troedson

Presskontakt Kommunikationschef 035-14 02 33
Pernilla Söderkvist

Pernilla Söderkvist

Presskontakt Kommunikatör 035-14 02 33
Daniel Samuelsson

Daniel Samuelsson

Presskontakt Kommunikatör 035-14 02 33