Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

HFAB och Peter Wahlbeck gör storkonst ihop

Vallås är scenen där ett färgglatt och deltagarbaserat konstverk ska växa fram med start på Vallåsdagen, lördagen 10 maj, under ledning av Peter Wahlbeck. Barn boende på Vallås kommer att vara med och färgsätta konstverket som får namnet ”Traktorhuset”.

Det är Halmstads Fastighets AB och Halmstads kommun som tillsammans med Wahlbeck har tagit fram idén till det mer än tre meter långa och två meter höga verket. Tanken är att verket ska locka fler sinnen än ögat då även ljud ska skapas med hjälp av ungdomar från Vallås fritidsgård.

- Konst är identitetsskapande och förhoppningen är att vår konstsatsning bidrar till en ökad trivsel i våra bostadsområden och i Halmstad. Det är också roligt att knyta an en så kreativ och färgstark person som Peter Wahlbeck. Han är ju dessutom uppvuxen på Vallås, säger Helene Blomberg, Boinflytandechef på HFAB.

Verket ska i slutänden vara försett med knappar och någon rörlig del. Det beräknas vara färdigt i augusti. Projektet ligger i linje med HFAB:s satsning på konst och kultur i staden.

- Halmstad är känt för sina många fina konstverk i centrum, men vi behöver mer konst i boendemiljöerna. Oftast är det när konsten hamnar nära medborgarna som den fungerar som allra bäst, säger Karolina Peterson, chef för konstenheten på Kulturförvaltningen.

En prototyp av konstverket presenteras på Vallåsdagen imorgon lördag klockan 11.00 i Vallås Centrum av Peter Wahlbeck tillsammans med representanter från HFAB och Halmstads kommun.

För mer information:
Helene Blomberg, HFAB, 0705-251689, helene.blomberg@hfab.se
Karolina Peterson, chef för konstenheten på Kulturförvaltningen, 0727-157223,karolina.peterson@halmstad.se

Ämnen

Kategorier


Halmstads Fastighets AB ägs av Halmstads kommun. Bostadsbolaget omsätter ca 700 mkr och har knappt 100 anställda. Fastigheterna, som består av cirka 10 000 lägenheter och lokaler, värderas till strax under 7 miljarder.

Kontakter

Sandra Troedson

Sandra Troedson

Presskontakt Kommunikationschef 035-14 02 33
Pernilla Söderkvist

Pernilla Söderkvist

Presskontakt Kommunikatör 035-14 02 33
Daniel Samuelsson

Daniel Samuelsson

Presskontakt Kommunikatör 035-14 02 33