Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

HFAB:s ägare gav klartecken till fortsatt arbete för bostäder vid Äventyrslandet

Halmstads Fastighets AB tar ett viktigt steg mot att bygga hyresrätter vid Äventyrslandet. Kommunfullmäktige i Halmstad godkände på eftermiddagen den 23 november att HFAB kan gå in som en del av ett bolag som ska utveckla området med bostäder.

Med beslutet från kommunfullmäktige kan HFAB bli en del av ett konsortium tillsammans med Propertybox 2 AB, som ägs av Wulf Fricke och MTA. Syftet med konsortiet är att utveckla området där Äventyrslandet ligger till ett bostadsområde med både bostadsrätter och hyresrätter. HFAB kommer då att stå för hyresrätterna och MTA kommer att ansvara för bostadsrätterna. I enlighet med HFAB:s ägardirektiv behövde kommunfullmäktige i Halmstads kommun godkänna HFAB önskan om att bli en del av konsortiet.

Viktigt område för Halmstads utveckling

Att på sikt bygga hyresrätter där Äventyrslandet idag ligger är viktigt för utvecklingen av Halmstad.

– Vi välkomnar kommunfullmäktiges beslut som gör att vi kan arbeta vidare för att tillföra fler hyresrätter till de västra delarna av Halmstad, säger Christian Kylin, vd på HFAB.

Sedan tidigare har även HFAB:s ägare, Halmstads kommun, meddelat att de vill se fler hyresrätter i stadens västra delar.

Långt kvar till bostäder står klara

Även om HFAB har tagit ett steg närmare hyresrätter vid Äventyrslandet är det långt kvar innan bostäderna är klara. Först ska Halmstads kommun ta fram en ny detaljplan för området. Först därefter kan HFAB börja bygga nya bostäder i området.

För mer information, vänligen kontakta:

Christian Kylin, vd på HFAB, 035-138440 , christian.kylin@hfab.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Halmstads Fastighets AB ägs av Halmstads kommun. Bostadsbolaget omsätter cirka 900 miljoner kronor och har cirka 130 anställda. Fastigheterna, som består av cirka 11 000 lägenheter och 300 lokaler, värderas till drygt 13,5 miljarder kronor.

Kontakter

Sandra Troedson

Sandra Troedson

Presskontakt Kommunikationschef 035-14 02 33
Pernilla Söderkvist

Pernilla Söderkvist

Presskontakt Kommunikatör 035-14 02 33
Daniel Samuelsson

Daniel Samuelsson

Presskontakt Kommunikatör 035-14 02 33