Gå direkt till innehåll
HFAB säljer 175 lägenheter

Pressmeddelande -

HFAB säljer 175 lägenheter

HFAB säljer nu sju fastigheter, sammanlagt 175 bostäder, i centrala Halmstad, Rotorp och Haverdal. Köpeskillingen uppgår till 422,5 miljoner kronor. Köparen Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB ("SBB") tillträder fastigheterna 31 januari 2022.

– Det ingår i HFAB:s uppdrag att avyttra fastigheter, enligt gällande ägardirektiv. Därmed är det glädjande att det har varit ett stort intresse kring affären redan från start, från både större och mindre aktörer. Att försäljningen nu blir till SBB som är en ny aktör på bostadsmarknaden i Halmstad är positivt för alla parter, säger HFAB:s styrelseordförande Jimmie Tschander (C).

HFAB:s totala fastighetsbestånd omfattar efter försäljningen 10 828 hyresrätter med en bostadsyta om cirka 684 000 kvadratmeter. De sju fastigheterna som nu säljs består av lägenheter i flerfamiljshus och i radhus med en köpeskilling som uppgår till 422,5 miljoner kronor.

– Vi har arbetat intensivt med försäljningen av dessa fastigheter. Nu är processen avslutad och vi är nöjda med utfallet. Vi är trygga med att det blev en stabil och långsiktig aktör för hela försäljningsbeståndet. SBB kommer att fortsätta förvalta fastigheterna på bästa sätt för att erbjuda ett gott boende åt hyresgästerna, säger Ulrika Hjorth, tillförordnad vd på HFAB.

Försäljningen har skett i samarbete med mäklarfirman Cronholm & Partners, som har hållit i den övergripande försäljningsprocessen. Det avslutande steget blir den 31 januari 2022 då Samhällsbyggnadsbolaget tillträder fastigheterna och hyresgästerna får ny hyresvärd.

Som en del i försäljningsprocessen har de boende i fem av sju fastigheter visat intresse att förvärva sina lägenheter som bostadsrätt. De boende har tre veckor på sig att fatta beslut om detta.

SBB i korthet, Samhällsbyggnadsbolaget grundades av Ilija Batljan i mars 2016 med visionen om att bygga det bästa nordiska fastighetsbolaget för bostäder och samhällsfastigheter. Bolagets strategi är att långsiktigt äga, förvalta och utveckla hyresreglerade bostadsfastigheter i Sverige och samhällsfastigheter i Norden samt bedriva ett aktivt fastighetsutvecklingsarbete där kassaflödesfastigheter omvandlas till byggrätter för social infrastruktur. SBB äger sedan tidigare samhällsfastigheter om 53 000 kvm i Halmstad och genom det här förvärvet utökar SBB till att även erbjuda bostäder på orten.

– SBB är glada för det förtroende vi har fått från Halmstads kommun och Halmstads Fastighetsaktiebolag och ser fram emot att ta över ett välförvaltat bestånd, kommenterar Oscar Lekander, Vice VD och Operativ chef, Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB.


För mer information, vänligen kontakta:

Jimmie Tschander 
Styrelseordförande HFAB
073-809 03 02 / jimmie.tschander@halmstad.se

Ulrika Hjorth
Tillförordnad vd HFAB
073-076 28 64 / ulrika.hjorth@hfab.se

Oscar Lekander
Vice vd och operativ chef Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB / oscar@sbbnorden.se

Ämnen

Regioner


Halmstads Fastighets AB ägs av Halmstads kommun. Bostadsbolaget omsätter cirka 900 miljoner kronor och har cirka 130 anställda. Fastigheterna, som består av cirka 11 000 lägenheter och 300 lokaler, värderas till drygt 13,5 miljarder kronor.

Kontakter

Sandra Troedson

Sandra Troedson

Presskontakt Kommunikationschef 035-14 02 33
Pernilla Söderkvist

Pernilla Söderkvist

Presskontakt Kommunikatör 035-14 02 33
Daniel Samuelsson

Daniel Samuelsson

Presskontakt Kommunikatör 035-14 02 33

Relaterat innehåll