Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

HFAB samordnar evakueringsbostäder till översvämningsdrabbade i Getinge

HFAB har kommit överens med de drabbade hyresgästernas försäkringsbolag om att HFAB nu samordnar evakueringslägenheter som tillfälligt boende. HFAB har under veckan kontaktat de berörda för att försöka hitta så bra lösningar som möjligt.

- Så fort vi fick signaler om att våra hyresgäster upplevde att de hänvisades mellan sina respektive försäkringsbolag och oss tog vi kontakt med samtliga försäkringsbolag för att komma fram till denna lösning, säger Ulf Nilsson, chef affärsutveckling och kommunikation på HFAB.

Lösningen innebär att försäkringstagarna från och med nu endast har kontakt med HFAB när det gäller evakueringslägenhet. HFAB har kommit överens med försäkringsbolagen om de eventuella merkostnader för evakueringsbostäderna som hyresgästerna ersätts för. De aktuella försäkringsbolagen är If, Folksam, Länsförsäkringar, Moderna Försäkringar, Solid samt Trygg-Hansa. När det gäller skadat lösöre ska dock kontakten fortfarande ske mellan hyresgästerna och respektive försäkringsbolag.

- Vi är tacksamma över att samarbetet med försäkringsbolagen går så smidigt och att vi kan hitta lösningar som gör det lite enklare för de drabbade hyresgästerna, fortsätter Ulf Nilsson

HFAB räknar med att det kommer att ta åtta till tio månader innan alla hyresgäster kommer att kunna flytta tillbaka till sina ordinarie lägenheter. I fastigheterna måste inredning och väggar rivas ut innan fastigheterna kan torkas ut. Därefter ska bostäderna återställas.

- Vi kommer att låta hyresgästerna vara med och påverka inredningen i sina återställda lägenheter säger, Ulf Nilsson avslutningsvis.

För mer information eller frågor, kontakta:

Ulf Nilsson, 0733-141090, ulf.nilsson@hfab.se

Ämnen


Halmstads Fastighets AB ägs av Halmstads kommun. Bostadsbolaget omsätter ca 700 mkr och har knappt 100 anställda. Fastigheterna, som består av cirka 10 000 lägenheter och lokaler, värderas till strax under 7 miljarder.

Kontakter

Sandra Troedson

Sandra Troedson

Presskontakt Kommunikationschef 035-14 02 33
Pernilla Söderkvist

Pernilla Söderkvist

Presskontakt Kommunikatör 035-14 02 33
Daniel Samuelsson

Daniel Samuelsson

Presskontakt Kommunikatör 035-14 02 33