Gå direkt till innehåll
HFAB stämmer byggentreprenör

Pressmeddelande -

HFAB stämmer byggentreprenör

Det kommunala bostadsbolaget HFAB, Halmstads Fastighets AB, stämmer byggentreprenören JSB Construction AB på drygt 9,8 miljoner kronor med anledning av fuktskador i tre flerbostadshus.

Måndagen den 25 september lämnade HFAB in en stämningsansökan till Blekinge tingsrätt. Anledningen till stämningsansökan är att en fastighet som JSB har byggt åt HFAB har drabbats av fuktskador. Detta visar sig bland annat via fuktinträngningar i lägenheter. Fastigheten byggdes 2013 och består av tre flerbostadshus på Sofiebergsvägen 26–30.

En nyligen utförd utredning, som gjordes på initiativ av HFAB, visar att fuktskadorna beror på allvarliga fel i konstruktionen. Åtgärderna som entreprenören har gjort för att försöka avhjälpa problemen med fuktinträngningarna hittills har inte visat sig hjälpa eftersom fuktinträngningarna återkommer.

För entreprenaden löper en tioårig ansvarstid. Eftersom denna tid snart löper ut tvingas HFAB vidta rättsliga åtgärder och stämma entreprenören på drygt 9,8 miljoner kronor.

– Vi tar detta på stort allvar. Vi har ett ansvar som fastighetsägare och kommer att vidta åtgärder, men vi måste invänta rättsprocessen innan vi kan gå vidare. Eftersom det pågår en domstolsprocess kan vi inte ge någon ytterligare information i nuläget, säger Bojan Kokot, fastighetschef på HFAB.

Berörda hyresgäster i flerbostadshusen på Sofieberg har fått information om tvisten via Mina sidor och mejl. HFAB kommer även att dela ut informationen i hyresgästernas brevlådor.

Kontaktperson:

Bojan Kokot, chef för fastighetsavdelningen på HFAB, 035–13 83 17, bojan.kokot@hfab.se

Ämnen

Regioner


Halmstads Fastighets AB ägs av Halmstads kommun. Bostadsbolaget omsätter cirka 900 miljoner kronor och har cirka 130 anställda. Fastigheterna, som består av cirka 11 000 lägenheter och 300 lokaler, värderas till drygt 13,5 miljarder kronor.

Kontakter

Sandra Troedson

Sandra Troedson

Presskontakt Kommunikationschef 035-14 02 33
Pernilla Söderkvist

Pernilla Söderkvist

Presskontakt Kommunikatör 035-14 02 33
Daniel Samuelsson

Daniel Samuelsson

Presskontakt Kommunikatör 035-14 02 33