Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

HFAB stoppar uthyrningen av bostäder med anledning av översvämningen i Getinge

Alla lägenheter som sägs upp under perioden 22-31 augusti kommer i första hand att användas som långsiktiga evakueringslägenheter för de drabbade hyresgästerna i Getinge. Det innebär att det i dag inte finns några lediga lägenheter att söka hos HFAB. Perioden kan komma att förlängas.

- Vi bygger nu upp en buffert av evakueringslägenheter som vi i samarbete med försäkringsbolagen kommer att erbjuda de drabbade hyresgästerna på Klockarevägen i Getinge när vi under nästa vecka har fått en uppfattning om hur lång tid återställandet kommer att ta, säger Ulf Nilsson, chef för Affärsutveckling och kommunikation på HFAB.

Eftersom försäkringsbolagen inte kan erbjuda alla de drabbade hyresgästerna evakueringslägenheter försöker HFAB nu frigöra ett större antal lägenheter till försäkringsbolagens förfogande i den situation som har uppstått.

- Vår ambition är att försöka se till att de drabbade hyresgästerna kan erbjudas en egen bostad, även om det blir svårt att tillfredsställa alla önskemål om storlek och placering i kommunen, fortsätter Ulf Nilsson.

De lägenheter som sägs upp har oftast tre månaders uppsägningstid. HFAB undersöker därför om det finns avflyttande hyresgäster som önskar tidigare avflyttning, för att därmed kunna få loss dessa evakueringslägenheter ännu tidigare.

- Vi hoppas få förståelse från dels de drabbade med att det tar tid innan evakueringslägenheter blir tillgängliga och dels från bostadssökande i Halmstad som för tillfället dessvärre får vänta längre på att få en bostad hos HFAB, säger Ulf Nilsson avslutningsvis.

I nästa vecka räknar HFAB med att få en indikation om hur lång tid återställande kommer att ta. Bedömningen är att tiden för återställande kommer att variera beroende på fastigheternas respektive skador.

För mer information: 

Ulf Nilsson, 0733-141090, ulf.nilsson@hfab.se 

Ämnen


Halmstads Fastighets AB ägs av Halmstads kommun. Bostadsbolaget omsätter ca 700 mkr och har knappt 100 anställda. Fastigheterna, som består av cirka 10 000 lägenheter och lokaler, värderas till strax under 7 miljarder.

Kontakter

Sandra Troedson

Sandra Troedson

Presskontakt Kommunikationschef 035-14 02 33
Pernilla Söderkvist

Pernilla Söderkvist

Presskontakt Kommunikatör 035-14 02 33
Daniel Samuelsson

Daniel Samuelsson

Presskontakt Kommunikatör 035-14 02 33