Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Kostnadsfria ungdomsaktiviteter under sista sommarlovsveckan

HFAB bjuder, tillsammans med 38 samarbetsföreningar, in hyresgästernas barn att delta i till exempel parkour, bakning, bollsporter, gymnastik, pyssel och fotografering med mera.

- Förhoppningen är att vår aktivitetssatsning bidrar till en ökad trivsel i våra bostadsområden. Barn och ungdomar får något bra och kul att sysselsätta sig med under sista veckan innan skolan börjar. Vi vill också stötta kultur och föreningslivet och ge dem möjlighet att synas och värva nya medlemmar, säger Helene Blomberg, boinflytandechef på HFAB.

Aktivitetsveckan som pågår 11-15 augusti är uppdelad i halvdagsaktiviteter. Vill barnen och ungdomarna till exempel paddla kanot på förmiddagen kan de välja att prova på att spela gitarr på eftermiddagen. Det finns ingen begränsning på hur många eller hur få aktiviteter deltagarna kan anmäla sig till. Vill de bara spela innebandy hela veckan går det också bra.

Det finns gott om platser till de cirka 1500 barn och ungdomar i åldern 7-16 som veckan riktar sig till, även om enskilda aktiviteter kan bli fullbokade.

- Vi är glada och tacksamma över det engagemang som föreningarna har visat. Det har också gjort det möjligt för oss att sprida aktiviteterna runt om i staden, fortsätter Helene Blomberg.
Ett enklare mellanmål kommer att serveras till hungriga magar under passen. Alla anmälningar sker via HFAB:s webbplats från och med idag, 16 juni. Det är första året HFAB arrangerar aktivitetsveckan. Efter sommaren görs en utvärdering.

För mer information: 

Helene Blomberg, 0705-251689, helene.blomberg@hfab.se

Ämnen

Kategorier


Halmstads Fastighets AB ägs av Halmstads kommun. Bostadsbolaget omsätter ca 700 mkr och har knappt 100 anställda. Fastigheterna, som består av cirka 10 000 lägenheter och lokaler, värderas till strax under 7 miljarder.

Kontakter

Sandra Troedson

Sandra Troedson

Presskontakt Kommunikationschef 035-14 02 33
Pernilla Söderkvist

Pernilla Söderkvist

Presskontakt Kommunikatör 035-14 02 33
Daniel Samuelsson

Daniel Samuelsson

Presskontakt Kommunikatör 035-14 02 33