Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

​Nyanlända med hyreskontrakt får hjälp i etableringen - HFAB lanserar 100 ”välkomstjobb”

Nu lanserar HFAB, med start 1 januari 2016, ”välkomstjobb” för nyanlända som har ett lägenhetsavtal med HFAB och är inskrivna i etableringen. Välkomstjobben innebär en möjlighet till sex månaders praktik eller jobb kombinerat med språkundervisning.

-Vi vill som kommunalt ägt bostadsbolag vara med och bidra till de nyanländas integration och etablering på arbetsmarknaden, säger Sven Alexandersson, VD på HFAB.

HFAB avser att under de kommande två åren ta fram 100 välkomstjobb tillsammans med sina leverantörer och samarbetspartners.

-Vi kallar det ”en-för-en”-principen, eftersom vi åtar oss att ta fram ett välkomstjobb för varje medarbetare på bolaget, säger Helene Blomberg, affärsområdeschef bostad på HFAB och fortsätter:

-Vi kommer dessutom att erbjuda alla medarbetare att bli ”Halmstadsambassadörer”, vilket innebär att man är ett stöd och en kontaktpunkt för nyanlända som får ett välkomstjobb.

Bolaget kommer att säkerställa att välkomstjobb tas fram på flera olika sätt. HFAB kommer själva att ta emot praktikanter och även ställa sociala krav i upphandlingar. Vidare har bolaget utmanat Halmstads bollklubb, HK Drott Halmstad, Halmstads bordtennisklubb, Halmstad Hockey och Hylte Halmstad Volley bollklubb genom att stödet till föreningarna kopplas till den mängd praktikplatser och jobb som föreningarna ordnar fram tillsammans med sina sponsorer. Slutligen kommer de kontakter som bolagets egen arbetsförmedlare upparbetat under de senaste åren att användas.

- Under det senaste året har ett 50-tal nyanlända fått lägenheter hos oss, genom våra direktlägenheter där alla som lämnar sitt intresse har samma chans till lägenheten, oavsett kötid, säger Ulf Nilsson, chef för affärsutveckling och kommunikation på HFAB.

HFAB genomför projektet tillsammans med arbetsförmedlingen i Halmstad och kommunens samordnare i integrationsfrågor är involverad.

För mer information:

Ulf Nilsson, chef affärsutveckling och kommunikation 0733 141090

Helene Blomberg, affärsområdeschef bostad 0705 251689

Ämnen


Halmstads Fastighets AB ägs av Halmstads Kommun. Bostadsbolaget omsätter ca 700 mkr och har ca 100 anställda. Fastigheterna, som består av cirka 10 000 lägenheter och lokaler, värderas till drygt 7 miljarder kronor.

Kontakter

Sandra Troedson

Sandra Troedson

Presskontakt Kommunikationschef 035-14 02 33
Pernilla Söderkvist

Pernilla Söderkvist

Presskontakt Kommunikatör 035-14 02 33
Daniel Samuelsson

Daniel Samuelsson

Presskontakt Kommunikatör 035-14 02 33