Gå direkt till innehåll
Pressinbjudan: Visning av HFAB:s nya lägenheter i kvarteret Gullhönan

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Visning av HFAB:s nya lägenheter i kvarteret Gullhönan

Torsdagen den 5 oktober mellan klockan 12.00 och 13.00 får alla hyresgäster som har fått hyreskontrakt på en nybyggd HFAB-lägenhet i kvarteret Gullhönan på Klackerup besöka sitt nya boende för första gången. Media är välkomna att närvara under visningen.

Gullhönan består av totalt 73 mindre lägenheter i form av 44 ettor, 27 tvåor samt två treor. Lägenheterna är mellan 35 kvadratmeter och 79 kvadratmeter. På torsdagen den 5 oktober får de första hyresgästerna besöka sina lägenheter för första gången.

Första besöket i en nyproduktion är alltid uppskattat, både av våra hyresgäster och av oss som jobbar på HFAB. Lägenheterna blir nu till hem för Halmstadbor. När de nu står klara blir det också väldigt tydligt hur HFAB bidrar till Halmstads utveckling som hemstaden, säger Christian Kylin, vd HFAB.

Lägenheter med hållbarhet i fokus
Precis som HFAB:s andra nybyggnadsprojekt har det kommunala bostadsbolaget byggt de nya lägenheterna i kvarteret Gullhönan med miljö och hållbarhet i fokus.

Vi har byggt flerbostadshusen med klimatförbättrad betong, det är en betong med lägre koldioxidavtryck. På taken har vi installerat solceller, säger Karin Jonsson, projektledare på HFAB.

Gullhönan flirtar med 50-talet
Gullhönan byggs med modern teknik och hållbarhet, men med arkitektur och detaljer kopplade till 50-talet. Förskjutna tegelstenar i fasaden tar oss historiskt tillbaka till den befintliga 1950-talsbebyggelsen i området. Gavlarna är murade som mönster och taken har tegelröda tvåkupiga betongpannor.

Flera nyproduktioner de senaste åren
De senaste åren har HFAB avslutat flera större bostadsprojekt. I början av året var det inflyttning i 70 nya HFAB-bostäder på Ranagård. Under 2022 och 2021 färdigställde vi 44 nyproducerade lägenheter i Lynghusen i Harplinge samt 70 nya lägenheter på Fyllinge. Satsningarna fortsätter även framöver. Nyligen köpte HFAB mark vid högskolan i Halmstad. Planen är att på sikt bygga 500 till 600 nya studentbostäder i området.

Välkommen på visning
Vad: Pressvisning av HFAB:s nyproducerade lägenheter i kvarteret Gullhönan på Klackerup
Var: Stålgatan 31
När: 5 oktober klockan 12–13

Representanter från HFAB på plats:

  • Christian Kylin, vd (mellan klockan 12 och 12.30)
  • Karin Jonsson, projektledare inriktning nyproduktion.

För praktiska frågor, kontakta Daniel Samuelsson, kommunikatör på HFAB, daniel.samuelsson@hfab.se 035-138381

Ämnen

Regioner


Halmstads Fastighets AB ägs av Halmstads kommun. Bostadsbolaget omsätter cirka 900 miljoner kronor och har cirka 130 anställda. Fastigheterna, som består av cirka 11 000 lägenheter och 300 lokaler, värderas till drygt 13,5 miljarder kronor.

Kontakter

Sandra Troedson

Sandra Troedson

Presskontakt Kommunikationschef 035-14 02 33
Pernilla Söderkvist

Pernilla Söderkvist

Presskontakt Kommunikatör 035-14 02 33
Daniel Samuelsson

Daniel Samuelsson

Presskontakt Kommunikatör 035-14 02 33