Gå direkt till innehåll
Rekordstor gåva efter årets försäljning av Funkissemlan

Pressmeddelande -

Rekordstor gåva efter årets försäljning av Funkissemlan

Försäljningen av Funkissemlan slog rekord i år. Totalt såldes 1 836 Funkissemlor, vilket betyder att HFAB och Paulssons konditori tillsammans skänker 22 000 kronor till organisationen FUB Halmstad.

HFAB är en stolt samarbetspartner till Funkisfestivalen och har som en del i detta tagit fram Funkissemlan tillsammans med lokalhyresgästen Paulssons konditori.

Funkissemlan har funnits några år, och idén med semlan är lika enkel som den är god. För varje såld semla skänker HFAB tio kronor och Paulssons konditori två kronor till en förening som verkar i Funkisfestivalens anda.

I år går pengarna till FUB Halmstad, som är en intresseorganisation som arbetar för personer med intellektuellt funktionshinder. Organisationen får 22 032 kronor till sin verksamhet från HFAB och Paulssons konditori.

– Det är ju helt fantastiskt! Jag tycker att det är jättefint att en privat aktör och HFAB går samman och stöttar en verksamhet på detta vis. Det gör skillnad, säger Kerstin Andersson, ordförande FUB Halmstad.

–Jag är väldigt glad över att Funkissemlan har sålt så bra i år. Föreningar som FUB Halmstad gör ett viktigt arbete och det är självklart för oss på HFAB att stötta det, säger Magnus Weberg, stadsdelsutvecklare på HFAB.

Fakta: Det här är FUB Halmstad

I år går pengarna från Funkissemlan till FUB Halmstad. FUB är en intresseorganisation som arbetar för personer med intellektuellt funktionshinder. Lokalorganisationen i Halmstad arrangerar bland annat olika aktiviteter för sina medlemmar och träffar regelbundet olika myndigheter i aktuella frågor kring LSS. Det kan vara frågor som gäller boende, skola, daglig verksamhet, fritiden.

Fakta: Det här är Funkisfestivalen

Funkisfestivalen är Sveriges största sångtävling för personer över 15 år med olika sorter av kognitiv eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning inom LSS.

Kontaktpersoner:

Magnus Weberg, stadsdelsutvecklare på HFAB, telefon: 035-138437

Kerstin Andersson, ordförande FUB Halmstad, telefon: 076-336 35 46


Ämnen

Kategorier

Regioner


Halmstads Fastighets AB ägs av Halmstads kommun. Bostadsbolaget omsätter cirka 900 miljoner kronor och har cirka 130 anställda. Fastigheterna, som består av cirka 11 000 lägenheter och 300 lokaler, värderas till drygt 13,5 miljarder kronor.

Kontakter

Sandra Troedson

Sandra Troedson

Presskontakt Kommunikationschef 035-14 02 33
Pernilla Söderkvist

Pernilla Söderkvist

Presskontakt Kommunikatör 035-14 02 33
Daniel Samuelsson

Daniel Samuelsson

Presskontakt Kommunikatör 035-14 02 33