Gå direkt till innehåll
HFAB dubbelt prisat för sitt digitaliseringsarbete

Nyhet -

HFAB dubbelt prisat för sitt digitaliseringsarbete

Halmstads Fastighets AB, HFAB, vann digitaliseringspriset Den vita älgen i kategorin Lag. HFAB prisades också i kategorin Samverkan: Pionjärerna.

Digitaliseringspriset Den vita älgen delas ut av intresseorganisationen Sveriges Allmännytta. Det är tredje gången priset delas ut och det är andra gången som HFAB får utmärkelser. Sveriges Allmännyttas utmärkelser går till bostadsbolag som på ett utmärkt sätt inspirerar, involverar och inkluderar fler i digitaliseringsarbetet.

HFAB prisat för lyckat lagarbete

Den här gången prisas HFAB för sitt lagarbete kring digitaliseringsfrågor där syftet är att förbättra för hyresgästerna. Sveriges Allmännytta lyfter fram att HFAB alltid medverkar som ett lag, med närvaro och ett tvärfunktionellt arbetsteam, i sina digitaliseringsprojekt.

Samverkan mellan bostadsbolag prisades

HFAB lyftes i kategorin Samverkan. Tillsammans med Bostadsbolaget i Göteborg, Bostäder i Borås, Stockholmshem och Uppsalahem har HFAB testat nya metoder för att genomföra en inkluderande dialogprocess. Piloten har genomförts på olika språk i utvalda bostadsområden, med speciellt fokus på hyresgäster som tillhör minoritetsgrupper.

Via Halmstads kommuns Facebook-sida gick HFAB ut till boende på Andersberg och Vallås med frågor på olika språk. Resultatet visar bland annat att valet av språk har betydelse för hur hyresgästerna tar till sig informationen.

HFAB var med för att få en uppfattning om hur HFAB på bästa sätt kan nå en grupp hyresgäster som bolaget traditionellt har haft svårt att nå.

Även prisad förra året

HFAB prisades även förra året. Då uppmärksammade Sveriges Allmännytta HFAB:s arbete med en kunskapsbas som hela organisationen har tillgång till. Det här har lett till att hyresgästerna får snabbare svar och framför allt samma svar via webbplatsen, i kundservice eller av en husvärd.

Om priset ”Den vita älgen”

Priset har instiftats för att uppmärksamma projekt och insatser som varit extra värdefulla för att driva digitaliseringen av de allmännyttiga bolagen framåt och för att belysa kraften i den samverkan som finns mellan medlemsbolagen i Sveriges Allmännytta.

Ämnen

Regioner

Kontakter

Sandra Troedson

Sandra Troedson

Presskontakt Kommunikationschef 035-14 02 33
Pernilla Söderkvist

Pernilla Söderkvist

Presskontakt Kommunikatör 035-14 02 33
Daniel Samuelsson

Daniel Samuelsson

Presskontakt Kommunikatör 035-14 02 33

Relaterat innehåll