Gå direkt till innehåll
Den vita älgen är eftertraktad. Nu har HFAB vunnit Allmännyttans utmärkelse för sin kunskapsdatabas.
Den vita älgen är eftertraktad. Nu har HFAB vunnit Allmännyttans utmärkelse för sin kunskapsdatabas.

Pressmeddelande -

HFAB vinner utmärkelse för kunskapsdatabas

HFAB har vunnit Allmännyttans utmärkelse ”Den vita älgen” i kategorin Initiativ till boende. Det kommunala bostadsbolaget har röstats fram som vinnare för införandet av en kunskapsdatabas.

HFAB har deltagit i Allmännyttans Digitaliseringsinitiativ och vinner utmärkelsen ”Den vita älgen” för ett utmärkt digitaliseringsarbete med införandet av en ny kunskapsdatabas på hfab.se och intranätet. Utmärkelsen ”Den vita älgen” delas ut av branschorganisationen Sveriges Allmännytta för att uppmärksamma projekt och insatser som har varit extra värdefulla för att driva digitaliseringen av de allmännyttiga bolagen framåt.
– Det är fantastiskt kul för hela vårt bostadsbolag och inte minst för oss som arbetat intensivt med att införa kunskapsdatabasen hos oss. Utmärkelsen är ett kvitto på att vi är på rätt väg, säger Sara Boslander, projektledare på HFAB.

Den vita älgen delas ut i fyra kategorier. HFAB röstades fram som vinnare i kategori tre, ”Initiativ till boende”, för en digitaliseringssatsning som har satt hyresgästerna i första rummet och genomfört förbättringar som gör boendet bättre.
– Framgångsfaktorn är att vi har varit ett väl sammansatt projektteam och inte minst alla specialister ute i organisationen som på ett fantastiskt sätt bidragit med sin kunskap i att säkerställa att innehållet är faktamässigt korrekt, säger Sara Boslander.

Kunskapsdatabasen är en del av ett större utvecklingsarbete på HFAB med syfte att förenkla och förbättra för både kunder och medarbetare. 
– Jag är stolt över arbetet med vår kunskapsdatabas och alla medarbetare som har deltagit i projektet, säger Sandra Troedson, marknads- och kommunikationschef och uppdragsgivare till projektet.

Det här är HFAB:s kunskapsdatabas

Kunskapsdatabasen är en AI- och datadriven lösning som är navet i organisationen för att samla frågor och svar kopplade till kund. För våra kunder innebär kunskapsdatabasen att det blir lättare att hitta svar på sina frågor direkt på hfab.se. Internt ger den stöd åt medarbetare eftersom det går enkelt att söka efter information på ett och samma ställe.

Om Allmännyttans Digtaliseringsinitiativ

Allmännyttans digitaliseringsinitiativ är en treårig satsning som ska accelerera digitaliseringen i allmännyttan. Målet med initiativet är att allmännyttan och de bolag som deltar ska vara ledande inom digitalisering i fastighetsbranschen.

Läs mer på Sveriges Allmännytta

För mer information, vänligen kontakta:

Sara Boslander, projektledare på HFAB, telefon 035-13 83 37

Sandra Troedson, marknads- och kommunikationschef på HFAB, telefon 035-13 83 53

Ämnen

Regioner


Halmstads Fastighets AB ägs av Halmstads kommun. Bostadsbolaget omsätter cirka 900 miljoner kronor och har cirka 130 anställda. Fastigheterna, som består av cirka 11 000 lägenheter och 300 lokaler, värderas till drygt 13,5 miljarder kronor.

Presskontakt

Sandra Troedson

Sandra Troedson

Presskontakt Marknads- och kommunikationschef 035-14 02 33
Pernilla Söderkvist

Pernilla Söderkvist

Presskontakt Kommunikatör ledningskommunikation 035-14 02 33
Daniel Samuelsson

Daniel Samuelsson

Presskontakt Kommunikatör 035-14 02 33

Relaterat innehåll