Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Första spadtag för 137 lägenheter på Vallås Torg

I morgon, 3 februari, tar HFAB det första spadtaget på Vallås Torg. Detta sker i samband med att entreprenören PEAB inleder arbetet av sammanlagt sex bostadshus inom området. Uthyrningen av lägenheterna beräknas ske till hösten, med preliminär inflyttning sommaren 2018.
- Vallås Torg har ett väldigt bra läge med goda kommunikationsmöjligheter. Det finns redan i dag många bekvämligheter i stadsdelen – både ur offentlig sektor med skola, vårdcentral och bibliotek och andra verksamheter som matvarubutik, frisör och apotek. Detta, i kombination med prisvärda och kvalitativa hyresrätter, tror vi är attraktivt för många, säger Ulf Eriksson, chef för fastighetsutveckling på HFAB. 

Halmstads kommun inledde sitt arbete, inför HFAB:s nyproduktion, på Vallås hösten 2016. Sedan årsskiftet har HFAB:s entreprenör etablerat sig inom området och startar nu byggnationen etappvis. HFAB kommer att erbjuda olika varianter av hyresrätter inom Vallås Torg. I den östra delen, mitt emot biblioteket, byggs 28 lägenheter fördelade på två hus. Där kommer storlekarna att variera från ett till fyra rum och kök. I västra delen fördelas 86 mindre lägenheter på två hus och i samma del byggs även 23 lägenheter för senioruthyrning. 

Hyresnivåer och lägenheternas planlösning är ännu inte fastställda. Via HFAB:s webbplats finns möjlighet att registrera sig till nyhetsbrev via e-post för att följa kontinuerliga uppdateringar om projektet. Första spadtaget tas av Henrik Andersson, HFAB:s ordförande, Fredrik Luhanka, vice ordförande, och PEAB:s regionchef Stellan Haraldsson. 

Första spadtag på Vallås Torg 

  • När: 3 februari klockan 14.00 
  • Var: Vallås Torg, västra delen Närvaro behöver inte anmälas i förväg

Ämnen

Regioner


Halmstads Fastighets AB ägs av Halmstads kommun. Bostadsbolaget omsätter cirka 700 miljoner kronor och har cirka 100 anställda. Fastigheterna, som består av cirka 11 000 lägenheter och 300 lokaler, värderas till drygt 7 miljarder kronor.

Kontakter

Sandra Troedson

Sandra Troedson

Presskontakt Kommunikationschef 035-14 02 33
Pernilla Söderkvist

Pernilla Söderkvist

Presskontakt Kommunikatör 035-14 02 33
Daniel Samuelsson

Daniel Samuelsson

Presskontakt Kommunikatör 035-14 02 33