Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

HFAB startar strategiskt samarbete med Halmstad studentkår

HFAB och Halmstad studentkår vid Högskolan i Halmstad startar ett samarbete som innebär att studentkåren blockförhyr ett mindre antal studentlägenheter under det kommande året.

- Vi är tacksamma att HFAB ställer upp och hjälper oss att öka vårt handlingsutrymme. Vi har tidigare haft fler studentlägenheter att tillgå, men vår tidigare samarbetspartner valde att göra dessa lägenheter tillgängliga för hela bostadsmarknaden i Halmstad, säger Sandra Sandberg, kårordförande i Halmstads Studentkår vid Högskolan i Halmstad.

Samarbetet innebär att Halmstad studentkår blockförhyr 14 studentlägenheter under ett år. Testet kommer att utvärderas efter ett år.

- Det är bostadsbrist i Halmstad. Den skapar problem för alla parter. När vi blev informerade om studentkårens situation kändes det naturligt för oss att försöka hjälpa till. Det påverkar inte heller antalet lediga studentlägenheter, totalt sett i Halmstad, även om vi får färre att hyra ut, säger Carin Ottosson, affärsområdeschef lokaler hos HFAB.

HFAB har totalt 650 studentlägenheter i Halmstad.

Ämnen

Regioner


Halmstads Fastighets AB ägs av Halmstads kommun. Bostadsbolaget omsätter cirka 700 miljoner kronor och har cirka 100 anställda. Fastigheterna, som består av cirka 11 000 lägenheter och 300 lokaler, värderas till drygt 7 miljarder kronor.

Kontakter

Sandra Troedson

Sandra Troedson

Presskontakt Kommunikationschef 035-14 02 33
Pernilla Söderkvist

Pernilla Söderkvist

Presskontakt Kommunikatör 035-14 02 33
Daniel Samuelsson

Daniel Samuelsson

Presskontakt Kommunikatör 035-14 02 33