Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

HFAB utvecklar möjlighet att karriärklättra

Halmstads Fastighets AB och yrkeshögskolan Fastighetsakademin har tillsammans tagit fram en möjlighet för HFAB:s medarbetare att vidareutbilda sig. Resultatet är en kombinationslösning med studier integrerade i tjänsten som tar medarbetare uppåt i karriären. Först ut på fastighetsbolaget är Emil Holmgren, som vidareutbildar sig till fastighetsförvaltare.

För Emil Holmgren, 32 år, kommer sammanslagningen av arbete och studier att delas upp hälften/hälften under en period på två och ett halvt år. Han inledde sin karriär på HFAB som husvärd och arbetar i dag som kundvärd. I sina roller har han tagit ansvar för att delta i flera projekt som utvecklat företaget.

- Det är en förmån att få möjlighet till denna typ av utveckling i min befintliga tjänst! Att parallellt få synka studier med arbetslivserfarenhet kommer att vara givande. Det är ett förtroende, säger Emil.

Att utveckla sina medarbetare är en självklarhet såväl som ett behov för en organisation som HFAB. Framöver ska man kunna stå upp för de utmaningar som framtiden bjuder, både inom företaget, Halmstads kommun, bostadsmarknaden och fastighetsbranschen. HFAB:s HR-chef Viktoria Hägg ser lösningen med att utbilda fastighetsförvaltare som en del i en större satsning som ”plantskola”.

- Vi har, och vill rekrytera, medarbetare som är duktiga, engagerade och med lust att lära. Därför tror vi starkt på denna typ av möjlighetsskapande vidareutbildning. I just detta fall hjälper det oss att knyta upp fastighetsförvaltarkompetens som i dag är svår att rekrytera, förklarar Viktoria Hägg.

HFAB:s fastighetsförvaltare ansvarar bland annat för: 

  • Löpande drift- och underhåll 
  • Utveckling av bostadsområden 
  • Myndighets- och försäkringsärenden 
  • Affärsplan och ekonomisk uppföljning

Ämnen

Regioner


Halmstads Fastighets AB ägs av Halmstads kommun. Bostadsbolaget omsätter cirka 700 miljoner kronor och har cirka 100 anställda. Fastigheterna, som består av cirka 11 000 lägenheter och 300 lokaler, värderas till drygt 7 miljarder kronor.

Kontakter

Sandra Troedson

Sandra Troedson

Presskontakt Kommunikationschef 035-14 02 33
Pernilla Söderkvist

Pernilla Söderkvist

Presskontakt Kommunikatör 035-14 02 33
Daniel Samuelsson

Daniel Samuelsson

Presskontakt Kommunikatör 035-14 02 33