Gå direkt till innehåll
Lynghusen i Harplinge, Sveriges finaste nyproduktion 2022.
Lynghusen i Harplinge, Sveriges finaste nyproduktion 2022.

Pressmeddelande -

Lynghusen i Harplinge är Sveriges finaste nyproduktion 2022

Det kommunala bostadsbolaget HFAB, Halmstads Fastighets AB, har byggt Sveriges finaste nyproduktion 2022. Detta enligt en öppen Facebook-omröstning gjord av folkrörelsen Arkitekturupproret. Lynghusen i Harplinge vann stort över 19 andra nominerade bidrag.

Sveriges finaste nyproduktion ligger i Harplinge. Det tycker en klar majoritet av alla som deltog i folkrörelsen Arkitekturupprorets öppna Facebook-omröstning om det så kallade ”finpriset”. Lynghusen i Harplinge med bottenvåningar i tegel, ovanvåningar i trä och fasader med snickarglädje fick sammanlagt 4 033 röster. På plats nummer två, med 3 236 röster, kom en busskur i engelsk stil utanför Stockholm.

– Det här är verkligen jätteroligt! Jag vet att våra medarbetare är mycket stolta över Lynghusen. Nu får hela Sverige se hur vackra de är, säger Christian Kylin, vd på HFAB.

HFAB:s styrelseordförande Jimmie Tschander (C) är lika glad över utmärkelsen:

– Just Lynghusen i Harplinge betyder väldigt mycket för mig. Jag var drivande inför beslutet att bygga nytt och så klimatanpassat som möjligt i en av våra förorter och nu kan vi se resultatet. Det är vackra byggnader med väldigt eftertraktade lägenheter som hyrdes ut på en gång, säger han.

Lynghusen i Harplinge stod färdiga i december 2021. Byggfirma var NCC, arkitekt Okidoki! Arkitekter. Projektledare på HFAB var Mats Nilsson.

Läs mer om ”Sveriges finaste nyproduktion” på Arkitekturupprorets webb.

För mer information, vänligen kontakta:

Jimmie Tschander, styrelseordförande HFAB, telefon: 076- 783 93 88

Christian Kylin, vd HFAB, telefon: 035- 13 84 40

Ämnen

Regioner


Halmstads Fastighets AB ägs av Halmstads kommun. Bostadsbolaget omsätter cirka 900 miljoner kronor och har cirka 130 anställda. Fastigheterna, som består av cirka 11 000 lägenheter och 300 lokaler, värderas till drygt 13,5 miljarder kronor.

Kontakter

Sandra Troedson

Sandra Troedson

Presskontakt Kommunikationschef 035-14 02 33
Pernilla Söderkvist

Pernilla Söderkvist

Presskontakt Kommunikatör 035-14 02 33
Daniel Samuelsson

Daniel Samuelsson

Presskontakt Kommunikatör 035-14 02 33

Relaterat innehåll