Gå direkt till innehåll
​Nu lanseras lägenhetsväljaren för Lynghusen i Harplinge

Pressmeddelande -

​Nu lanseras lägenhetsväljaren för Lynghusen i Harplinge

Nu lanseras lägenhetsväljaren som möjliggör digitala besök i de 44 hyresrätter som HFAB bygger i Harplinge. Lynghusens bostäder växer fram i en vacker fastighet som inspirerats av landshövdingehus. Via lägenhetsväljaren kan den intresserade, från och med 3 mars 2021, hyra en tvåa eller trea från 53,5-90 kvadratmeter. 
– Uthyrningen kommer att ske via lägenhetsväljaren, i HFAB:s Bosök. Redan nu kan du i lägenhetsväljaren bilda dig en uppfattning om bostadshusen och har god tid på dig att kika runt inför uthyrningen, förklarar Emil Bergsten som är affärsutvecklare på HFAB. 

Tilldelningen av lägenheterna i Lynghusen, Harplinge, kommer att ske med postnummerförtur och turordning enligt köpoäng. Viktigt att tänka på är att alla har möjlighet att söka och har, enligt turordningen som blir, chans att få en lägenhet. De postnummer som har möjlighet till förtur är 305 60, 305 61, 305 70 och 305 71.
– Vår rekommendation är att den som är intresserad av en hyresrätt i Harplinge redan nu registrerar sig hos oss i bostadskön och ansluter sig till våra nyhetsmejl om nyproduktion, fortsätter Emil Bergsten. 

Harplinge är den naturnära orten som är lätt att tycka om under livets många skeden. HFAB:s förhoppning med att erbjuda förtur enligt postnummer är bland annat att möjliggöra kvarboende på orten till exempel efter att villan kanske blivit för stor.
– Att kunna erbjuda denna typ av förtur kan främja flyttkedjor. Samtidigt ska man komma ihåg att även den som bor i ett annat postnummerområde och har färre köpoäng kan få möjlighet att teckna lägenhetsavtal. Det viktiga är att lämna en intresseanmälan i samband med att det blir möjligt från den 3 mars 2021. 

Lägenheterna byggs utmed Harplinge Stationsväg. 30 stycken, av de 44 lägenheterna, blir två rum och kök och 14 stycken blir tre rum och kök. Här erbjuds trivsamma planlösningar med smarta halvrum och härliga utblicksmöjligheter. Alla lägenheter har balkong eller uteplats.
– Redan nu kan du alltså besöka lägenheterna visuellt, genom lägenhetsväljaren. Uthyrningen i mars inleds med våra fem vanliga dagar för intresseanmälan. På hfab.se kan du läsa allt om hur uthyrningen går till. Inflyttning beräknas ske i december 2021, säger Emil Bergsten på HFAB. 

Hyresnivåer, Lynghusen i Harplinge:
2 rum och kök från 7 190 kronor per månad 
3 rum och kök från 8 689 kronor per månad
Se samtliga hyror i lägenhetsväljaren. Kostnad för el och varmvatten tillkommer enligt IMD (individuell mätning och debitering). 

För intervju, välkommen att kontakta HFAB:s pressnummer 035-140233 
För med information om lägenhetsväljaren eller uthyrningen, kontakta HFAB:s Kundcenter: 035-138300 / info@hfab.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Halmstads Fastighets AB ägs av Halmstads kommun. Bostadsbolaget omsätter cirka 900 miljoner kronor och har cirka 130 anställda. Fastigheterna, som består av cirka 11 000 lägenheter och 300 lokaler, värderas till drygt 13,5 miljarder kronor.

Kontakter

Sandra Troedson

Sandra Troedson

Presskontakt Kommunikationschef 035-14 02 33
Pernilla Söderkvist

Pernilla Söderkvist

Presskontakt Kommunikatör 035-14 02 33
Daniel Samuelsson

Daniel Samuelsson

Presskontakt Kommunikatör 035-14 02 33

Relaterat innehåll