Gå direkt till innehåll
Det finns fortfarande ett fåtal lediga nya hyresrätter i Torghusen, Fyllinge. Här bygger HFAB 70 lägenheter med första inflyttning i december 2021.
Det finns fortfarande ett fåtal lediga nya hyresrätter i Torghusen, Fyllinge. Här bygger HFAB 70 lägenheter med första inflyttning i december 2021.

Pressmeddelande -

HFAB bygger nya hem trots långvarig pandemi

Just nu bygger HFAB 184 hyresrätter i Harplinge, Fyllinge och Ranagård. Trots långvarig pandemi håller alla projekt sina tidsplaner. För tillfället finns det ett fåtal nyproducerade lägenheter kvar för uthyrning i Fyllinge.

HFAB är inne i en omfattande nybyggnationsfas med tre pågående stora projekt. Det kommunala bostadsbolaget är bland annat först ut med att bygga i Halmstads nya stadsdel Ranagård. Precis intill den nya skolan läggs nu grunden till kvarteret Trädgårdslunden med 70 hyresrätter uppdelade på tolv radhus och tre flerfamiljshus.

– I början av veckan gjöt vi den första bottenplattan till flerfamiljshusen, de andra två gjuts före semestern. Det kommer att bli ett så fint bostadsområde med ett klockrent läge! Jag tycker att det är extra kul att vi bygger både flerfamiljshus och radhus. HFAB har inte byggt radhus på många år, säger Karin Jonsson, projektledare på HFAB.

Radhusens bottenplattor gjuts i augusti och september och till våren 2022 kommer ytterväggar och tak att vara klara på alla hus. Inflyttning planeras till våren 2023. Uthyrningen av hyresrätterna i Ranagård planeras att starta under våren 2022.

Lediga nya hyresrätter i Fyllinge

Ett annat högaktuellt bostadsområde som snart kan hälsa de första hyresgästerna välkomna är Torghusen i Fyllinge. Här bygger HFAB 70 lägenheter med inflyttning i två etapper, december 2021 och februari 2022.

– Byggnationen och uthyrningen är i full gång! Husen är resta och fasaderna är färdiga. Vi har ett fåtal lägenheter kvar till uthyrning, så vill man bo i en nyproducerad hyresrätt på bästa läge gäller det att passa på nu. Några av lägenheterna är ungdomslägenheter. För att hyra dem får du vara högst 25 år gammal, säger Mats Nilsson, projektledare på HFAB.

Torghusen i Fyllinge ligger precis intill det nya Ostrontorget med närhet till busslinje, cykelbanor, Hallarna och högskolan.

Alla nya hyresrätter i Harplinge är uthyrda

Det tredje nybyggnationsprojektet är 44 hyreslägenheter i Harplinge med planerad inflyttning december 2021. Kvarteret Lynghusen består av två flerfamiljhus med fasader i gammaldags stil.

– Det är bottenvåning i tegel och ovanvåningar i trä. Fasaderna har speciell utsmyckning i form av riktig snickarglädje. Vi ville göra något som stack ut lite och det verkar som att det är uppskattat. Samtliga lägenheter är uthyrda, säger Mats Nilsson.

Samtliga projekt håller tidsplanerna

Trots att vi befinner oss i en långvarig pandemi håller alla nybyggnadsprojekt sina tidsplaner.

– Vi ser framåt och fortsätter att bygga hem för både nya och befintliga Halmstadbor, säger Mats Nilsson.

Läs mer om HFAB:s nyproduktionsprojekt

Lediga lägenheter i Torghusen, Fyllinge

För mer information, vänligen kontakta:

Mats Nilsson, projektledare på HFAB, telefon: 035-13 83 95

Karin Jonsson, projektledare på HFAB, telefon: 035- 13 84 10

Ämnen

Regioner


Halmstads Fastighets AB ägs av Halmstads kommun. Bostadsbolaget omsätter cirka 900 miljoner kronor och har cirka 130 anställda. Fastigheterna, som består av cirka 11 000 lägenheter och 300 lokaler, värderas till drygt 13,5 miljarder kronor.

Kontakter

Sandra Troedson

Sandra Troedson

Presskontakt Kommunikationschef 035-14 02 33
Pernilla Söderkvist

Pernilla Söderkvist

Presskontakt Kommunikatör 035-14 02 33
Daniel Samuelsson

Daniel Samuelsson

Presskontakt Kommunikatör 035-14 02 33

Relaterat innehåll