Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Öppen visning på Lundgrens Trädgårdar

Snart börjar uthyrningen av HFAB:s största nyproduktionsprojekt i modern tid. Lundgrens Trädgårdar, en kvartersstad som ska knyta an till gamla gjuteriets formspråk. I mitten av oktober börjar uthyrningen av den första etappen; Lundgrens Norra.

Lundgrens Trädgårdar är en helt ny stadsdel som ligger mellan Linnégatan/Nässjö-gatan/Bryngelshusgatan. HFAB bygger totalt 243 nya hem i två kvarter. Inflyttningen sker etappvis i maj-juni 2020 för norra delen och i oktober-dec 2020 för den södra delen.

Lördagen 28 september är det öppet hus kl 10.00-14.00 för allmänheten. Vi visar tre olika lägenheter varav en möblerad.

- Vi tycker det är viktigt att halmstadsborna får en möjlighet att ta del av vår nyproduktion och får en möjlighet att se kvarteret och våra visningslägenheter, redan innan uthyrningen startar, säger Catharina Rydberg Lilja, VD på HFAB. Hon fortsätter:

- Hemmet är en viktig del i människors liv. Det är där vi ska trivas och känna oss trygga. En del av HFAB:s uppdrag är att skapa nya hem och på så vis bidra till att Halmstad blir en ännu bättre plats att bo och verka i.

I Lundgrens Trädgårdar kommer det att finnas lägenheter mellan 1 ROK till 5 ROK. Lägenheterna har byggts med det statliga investeringsstödet för nyproduktion. Hyran för en lägenhet på 3 ROK kommer att ligga från 9 200 kronor per månad exklusive el och värme. Uthyrningen sker digitalt och startar preliminärt 15 oktober kl 9.00. Lägenheterna kommer att tilldelas i turordning efter köpoäng.

Halmstads arkitekturpris 2019 kommer att delas ut på Lundgrens Trädgårdar lördagen 28 september kl 12.00 av byggnadsnämndens ordförande Jan Prytz.

Tanken med arkitekturpriset är att uppmärksamma och lyfta fram nya spännande projekt i Halmstads kommun, att belöna dem som lagt ner det lilla extra på att få ett gott resultat. Halmstadsborna har varit med och röstat fram vinnaren. Följande finalister har halmstadsborna haft möjlighet att rösta på; Hotell Norre Park (ombyggnad) Kulturskolan Najaden (ombyggnad av industribyggnad) och fritidshus på Lyngvägen i Haverdal.

- Jag tycker det är mycket glädjande när vi inom kommunen kan samarrangera två evenemang som båda bidrar till Halmstads utveckling och som båda förhoppningsvis är intressanta för halmstadsborna, säger Catharina Rydberg Lilja avslutningsvis.

Ämnen

Regioner


Halmstads Fastighets AB ägs av Halmstads kommun. Bostadsbolaget omsätter cirka 700 miljoner kronor och har cirka 100 anställda. Fastigheterna, som består av cirka 11 000 lägenheter och 300 lokaler, värderas till drygt 7 miljarder kronor.

Presskontakt

Sandra Troedson

Sandra Troedson

Presskontakt Marknads- och kommunikationschef 035-140233
Pernilla Söderkvist

Pernilla Söderkvist

Presskontakt Kommunikatör ledningskommunikation 035-140233
Lina Keilo

Lina Keilo

Presskontakt Kommunikationsstrateg Presskontakt 035-140233

Relaterade nyheter