Gå direkt till innehåll
Kammarrätten ger HFAB prövningstillstånd för överklagad dom

Pressmeddelande -

Kammarrätten ger HFAB prövningstillstånd för överklagad dom

Kammarrätten meddelar att HFAB får prövningstillstånd för den överklagade domen som ogiltigförklarade avtalen mellan det kommunala bostadsbolaget och HSAB, Halmstads stadsnät AB.

Det var tidigare i höst som HFAB överklagade förvaltningsrättens dom till kammarrätten. Enligt HFAB gjorde förvaltningsrätten en felaktig bedömning i sin dom, både när det gäller omständigheterna i målet och hur undantagen i lagen om offentlig upphandling ska tolkas. Kammarrätten meddelar nu att den ger HFAB prövningstillstånd.

– Vi är mycket nöjda över beskedet från kammarrätten. Det innebär att vi får en prövning av frågan som är viktig för stora delar av kommunsverige, säger Mats Wallmark, chefsjurist Halmstads kommun.

Det innebär att den juridiska processen fortsätter och att kammarrätten ska pröva frågan om avtalen mellan det kommunala bostadsbolaget och HSAB, Halmstads stadsnät AB, är giltiga.

– Nu har vi fått ett besked från kammarrätten som säger att vi får prövningstillstånd. Nu avvaktar vi nästa steg, säger Christian Kylin, vd på HFAB sedan våren 2022.

Mer om bakgrunden

Det var under 2021 som HFAB tecknade två avtal med det kommunala stadsnätsbolaget HSAB. Ett av avtalen omfattar uppdraget som så kallad kommunikationsoperatör för HFAB, medan det andra är ett serviceavtal. Avtalen mellan de båda dotterbolagen tecknades på uppdrag av moderbolaget Halmstads rådhus AB.

Ett privat bolag överklagade avtalen och enligt förvaltningsrättens dom skulle HFAB ha gjort en offentlig upphandling innan avtalen skrevs. HFAB överklagade förvaltningsrättens dom till kammarrätten som nu meddelar att den ger HFAB prövningstillstånd.

För mer information, vänligen kontakta:

Mats Wallmark, chefsjurist på Halmstads kommun och juridiskt ombud för HFAB, telefon: 070- 646 40 11

Christian Kylin, vd HFAB, telefon: 035- 13 84 40

Ämnen

Kategorier

Regioner


Halmstads Fastighets AB ägs av Halmstads kommun. Bostadsbolaget omsätter cirka 900 miljoner kronor och har cirka 130 anställda. Fastigheterna, som består av cirka 11 000 lägenheter och 300 lokaler, värderas till drygt 13,5 miljarder kronor.

Kontakter

Sandra Troedson

Sandra Troedson

Presskontakt Kommunikationschef 035-14 02 33
Pernilla Söderkvist

Pernilla Söderkvist

Presskontakt Kommunikatör 035-14 02 33
Daniel Samuelsson

Daniel Samuelsson

Presskontakt Kommunikatör 035-14 02 33

Relaterat innehåll