Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

HFAB överklagar dom till Högsta förvaltningsdomstolen

HFAB överklagar dom till Högsta förvaltningsdomstolen

HFAB, Halmstads Fastighets AB, överklagar kammarrättens dom som ogiltigförklarar avtalen mellan det kommunala bostadsbolaget och HSAB, Halmstads stadsnät AB. ”Vi överklagar utifrån bolagets bästa. En viktig fråga är fortfarande inte klarlagd”, säger HFAB:s styrelseordförande Bruno Petersson.

Kammarrätten avslår överklagan från HFAB

Kammarrätten avslår överklagan från HFAB

Kammarrätten i Göteborg anser att Halmstads Fastighets AB, HFAB, skulle ha gjort en offentlig upphandling innan det kommunala bostadsbolaget skrev två avtal med Halmstads stadsnät AB, HSAB. Kammarrätten avslår därför HFAB:s överklagan av förvaltningsrättens dom.

HFAB uppfyller kraven från Arbetsmiljöverket

HFAB uppfyller kraven från Arbetsmiljöverket

Arbetsmiljöärendet på HFAB är nu avslutat. Enligt Arbetsmiljöverket uppfyller det kommunala bostadsbolaget de tidigare ställda kraven. Arbetsmiljöverket kommer att starta ett nytt ärende för att granska hur medarbetare och skyddsombud kan vara med och påverka HFAB:s systematiska arbetsmiljöarbete.

HFAB höjer hyran med 3,3 procent

HFAB höjer hyran med 3,3 procent

HFAB och Hyresgästföreningen har kommit överens. Från och med den 1 januari 2023 höjer det kommunala bostadsbolaget hyran med 3,3 procent. Årets förhandlingar innehåller även en avsiktsförklaring som säger att HFAB:s underhållsfond ska förändras.

Trädgårdslunden består av 58 lägenheter i tre flerbostadshus samt tolv radhus. Beräknad inflyttning är februari 2023. Detta är en detaljbild på flerbostadshusens fasad.

Pressinbjudan: Visning av HFAB:s nya lägenheter på Ranagård

Fredagen den 16 december mellan klockan 12.00 och 13.00 får alla hyresgäster som har fått hyreskontrakt på en lägenhet i Trädgårdslunden besöka sitt nya boende för första gången. Media är välkomna att närvara under visningen.

Fem av sex deltagare i HFAB:s arbetsmarknadsprojekt har fått jobb

Fem av sex deltagare i HFAB:s arbetsmarknadsprojekt har fått jobb

HFAB:s arbetsmarknadssatsning Framtidsakademin har fallit väl ut. Sedan den 2 maj har det kommunala bostadsbolaget och Halmstads kommun lotsat ut fem Halmstadbor i arbete. Nästa steg i projektet är att HFAB tar över bibliotekskaféet.

Nu blir det ännu enklare att hämta paket. Under oktober månad placerar iBoxen och Postnord ut leveransboxar i HFAB:s bostadsområden.

Paketleveranser nära hemmet

Under oktober månad placerar iBoxen och Postnord ut leveransboxar i HFAB:s bostadsområden. Här kommer hyresgäster och övriga Halmstadbor att kunna hämta e-handelspaket dygnet runt.

HFAB överklagar dom om avtal till kammarrätten

HFAB överklagar dom om avtal till kammarrätten

HFAB, Halmstads Fastighets AB, överklagar förvaltningsrättens dom som ogiltigförklarar avtalen mellan det kommunala bostadsbolaget och HSAB, Halmstads stadsnät AB. Enligt HFAB har förvaltningsrätten gjort en felaktig bedömning, både när det gäller omständigheterna i målet och hur undantagen i lagen om offentlig upphandling ska tolkas.

Förvaltningsrätten ogiltigförklarar avtal mellan HFAB och HSAB

Förvaltningsrätten ogiltigförklarar avtal mellan HFAB och HSAB

Förvaltningsrätten i Malmö ogiltigförklarar de två avtal som HFAB, Halmstads fastighets AB, skrev med HSAB, Halmstads stadsnät AB, förra året. Enligt förvaltningsrättens dom skulle HFAB ha gjort en offentlig upphandling innan avtalen skrevs.

En sommar med aktiviteter i Solrosparken på Vallås

Snart är det dags för Sommar i Solrosparken. Under åtta veckor arrangerar HFAB sommaraktiviteter för barn på Vallås. För andra året i rad ordnar HFAB också aktiviteter för vuxna i området.
Det är ingen sommar om det inte är Sommar i Solrosparken på Vallås. Under flera år har HFAB arrangerat sommaraktiviteter för barn på Vallås och på måndag den 13 juni är det dags igen. Under åtta veckor sker

HFAB inviger kvarteret Klostrets nyrenoverade innergård

HFAB har fräschat upp kvarteret Klostrets innergård. Lördagen den 4 juni mellan klockan 11.00 och 13.00 är det dags för invigning med ansiktsmålning, boulespel och tipspromenad.
Kvarteret Klostret, som ligger vid Norre port, är en historisk viktig plats för Halmstad och som HFAB nu har fräschat upp med planteringar, sittplatser, belysning, konstverk och boulebana.
– Det här är en välkommande

Visa mer