Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Veronica Junblad, chef för avdelning fastighetsutveckling på HFAB, hälsar deltagarna på årets Klimat- och energikick välkomna till HFAB och Halmstad nästa år.

HFAB bjuder in till nationell klimat- och energikonferens

Nästa år är det Halmstads Fastighets AB, HFAB, som välkomnar andra allmännyttiga bostadsbolag till Halmstad och den nationella konferensen Klimat- och energikicken. Konferensen arrangeras av bransch- och intresseorganisationen Sveriges Allmännytta och brukar locka cirka 300 deltagare.
Klimat- och energikicken vänder sig till alla som arbetar med klimat- och energifrågor inom allmännyttiga hyres

HFAB tar ett steg närmare bostäder vid Äventyrslandet

HFAB tar ett steg närmare bostäder vid Äventyrslandet

Halmstads Fastighets AB tar ett steg närmare att bygga hyresrätter vid Äventyrslandet. Kommunstyrelsen i Halmstad godkände den 7 november att HFAB kan gå in som en del i ett bolag som ska utveckla området med bostäder. Nästa steg blir att även kommunfullmäktige behöver godkänna frågan.

HFAB betalar ut elstöd till hyresgäster

HFAB betalar ut elstöd till hyresgäster

Det kommunala bostadsbolaget HFAB, Halmstads Fastighets AB, har beslutat att hyresgäster med individuell mätning och debitering (IMD) av hushållsel ska få ta del av bolagets elstöd. Ersättningen betalas ut som ett hyresavdrag på decemberhyran.

Pressinbjudan: Visning av HFAB:s nya lägenheter i kvarteret Gullhönan

Pressinbjudan: Visning av HFAB:s nya lägenheter i kvarteret Gullhönan

Torsdagen den 5 oktober mellan klockan 12.00 och 13.00 får alla hyresgäster som har fått hyreskontrakt på en nybyggd HFAB-lägenhet i kvarteret Gullhönan på Klackerup besöka sitt nya boende för första gången. Media är välkomna att närvara under visningen.
Gullhönan består av totalt 73 mindre lägenheter i form av 44 ettor, 27 tvåor samt två treor. Lägenheterna är mellan 35 kvadratmeter och 79 kva

HFAB stämmer byggentreprenör

HFAB stämmer byggentreprenör

Det kommunala bostadsbolaget HFAB, Halmstads Fastighets AB, stämmer byggentreprenören JSB Construction AB på drygt 9,8 miljoner kronor med anledning av fuktskador i tre flerbostadshus.

Ingen prövning av avtal i Högsta förvaltningsdomstolen

Ingen prövning av avtal i Högsta förvaltningsdomstolen

Högsta förvaltningsdomstolen kommer inte att ta upp frågan om huruvida Halmstads Fastighets AB skulle ha gjort en offentlig upphandling innan det kommunala bostadsbolaget skrev två avtal med Halmstads stadsnät AB eller inte. Kammarrättens dom, där avtalen ogiltigförklaras, står därför fast.

"Vårt motto är att barnen ska ha den bästa sommaren någonsin", säger Johan Björnqvist, urban utvecklare på HFAB.

HFAB skapar sommarminnen i Solrosparken på Vallås

Årets upplaga av Sommarkul i Solrosparken är i gång. Under åtta veckor arrangerar HFAB och olika föreningar sommaraktiviteter för både barn och vuxna. Torsdagen den 29 juni klockan 18.00 kommer HBK-tränaren Magnus Haglund på besök.

 Årets dragplåster på Andersbergsfestivalen är artisterna Chris Kläfford och Mohelá.

Hälsa och hållbarhet på Andersbergsfestivalen

Lördagen den 3 juni är det äntligen dags för Andersbergsfestivalen. I år har folkfesten fokus på hälsa och hållbarhet. Besökarna kommer bland annat att kunna gå, jogga eller springa HFAB-loppet, få spara vatten-tips och fynda på loppmarknad. Årets dragplåster är artisterna Chris Kläfford och Mohelá.

HFAB satsar på hållbarhet i förändrad underhållsfond

HFAB satsar på hållbarhet i förändrad underhållsfond

HFAB, Halmstads Fastighets AB, har förändrat bolagets underhållsfond. Hållbarhet och ett större fastighetsägaransvar står i fokus. Förändringen av underhållsfonden är en överenskommelse mellan HFAB och Hyresgästföreningen.

HFAB förvärvar fastigheter för att bygga studentbostäder

HFAB förvärvar fastigheter för att bygga studentbostäder

HFAB, Halmstads Fastighets AB, har för avsikt att förvärva tre fastigheter vid Högskolan i Halmstad. Förvärvet uppgår initialt till en köpeskilling om 70 miljoner kronor. Planen är att på sikt bygga 500 till 600 nya studentbostäder i området. ”På det här sättet bidrar HFAB till Halmstads utveckling som en kunskapsstad”, säger Christian Kylin, vd HFAB.

Visa mer